Országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel
2017-ben országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel több mint ötezer hektáron, közérdekű védekezést pedig 2721 esetben rendeltek el a földhivatal által november 17-éig megadott adatok alapján – derült ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter leveléből.
 
Molekuláris allergiavizsgálat segíti a betegek pontosabb diagnosztizálását
Magyarországon csaknem kétmillióan küzdenek allergiás tünetekkel, legnagyobb részük a parlagfűre allergiás. Az Európában is csak néhány kiemelt allergiacentrumban elérhető új, úgynevezett molekuláris vagy komponensalapú allergiavizsgálati módszer lehetővé teszi az allergiás betegségek pontosabb diagnosztizálását, és ezáltal a célzottabb, immunterápiás kezelését.
 
Get the Flash Player to see this player.
Újabb illegális parlagfűkészítményeket vontak ki a forgalomból
A néhány héttel korábbi eset után ismét illegális parlagfűkészítményeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Ambrózia olajkapszula, a Parlagfű virágeszencia és a Parlagfű tea elnevezésű, engedély nélkül emberi fogyasztásra kínált árucikkeket a bio élelmiszer nagykereskedelmi egységek ellenőrzése során találták a hivatal szakemberei.
 
Nem változott a parlagfüves területek nagysága
Nem változott idén a parlagfűvel szennyezett területek nagysága - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökhelyettese. Jordán László hozzátette: ebben az évben több mint 120 millió forint bírságot szabtak ki.
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.