Svájcban mindenki büszke a kertjére
Céljuk összegyűjteni minden lehetséges információt a parlagfűről, és mindenki számára elérhetővé tenni. Bernard Clot (MeteoSwiss, Payerne, Svájc) két új weblapról számol be, melyeket amerikai és európai tudósok a parlagfű elleni harcban vetnek be.
Ausztráliában rovarok küzdötték le
Lendületes és kedélyes előadást tartott a parlagfű-probléma ausztrál megoldásáról. Az allergiát okozó gyom 1980 után kezdett gondot jelenteni, és egy jól körülhatárolható területen mintegy 3 millió embert érintett. Több rovart is betelepítettek Amerikából, kettő bizonyult hatékonynak: tisztességgel pusztította a parlagfüvet, és más növényre rá se nézett. A parlagfű gyakorlatilag nem okoz problémát. Interjú az ausztrál Rachel McFadyennel.
Egészség és versenyképesség
Monspart Sarolta tájfutó világbajnok a „Tégy a parlagfű ellen!” Egyesület elnöke. Vallja: a sport arra segít bennünket, hogy küzdőképesebbek, versenyképesebbek legyünk. És fel kell venni a versenyt ott, ahol fontos: és az egészségünk bizony fontos. Munkájáról és „parlagfűellenes tevékenységéről” kérdeztük.
Parlagfű a felhőkarcolók árnyékában
Fa nagyságú parlagfű előtt állt a felhőkarcolók árnyékában egy kísérlet során készített fotón az amerikai kutató. Ezzel azt jelezte, hogy a parlagfűnek kedvez a magas széndioxidszint. Lewis H. Ziska kutatásait foglalja össze interjúnkban.
A színház orvosa is besegít
A Budapesti Kamaraszínház igazgatónak több fronton is küzdenie kell a parlag-fű-allergiával. Egyrészt színészeért aggódik, másrészt önmaga is szenved. Emi-att kerestük meg Szűcs Miklóst.
Nem fertőz: csupán allergia
Egy operaénekes munkaeszköze a hangja. Intonációját minden betegség zavarja. Horváth Ádám operaénekes annak ellenére a legnagyobb szerepekben tud énekelni, hogy együtt él az allergiával. Arról kérdeztük, mi a titka?
Sok kicsi sokra megy: együtt a parlagfű ellen
Foglalkoznak Paks és környéke parlagfűmentesítésével, és a betegek rehabilitációjával egyaránt. A siker titka az összefogásban rejlik - mondja Sahy Manuéla, aki 12 esztendeje vezeti a paksi Együtt a parlagfű ellen alapítvány munkáját.
Szorgalomra és jó szándékra van szükség
Dr. Farkas Ildikó évtizedek óta folytatja küzdelmét az egészségesebb környezet, a jobb levegő érdekében. Javaslatára alakították ki a magyarországi Aerobiológiai Hálózatot. Dr. Farkas Ildikó a gondos gazdát állítja példaképül mindannyiunk elé.
A tüdőm mintha prés alá került volna
Karácsonyi Zoltán színművész amióta eszét tudja, allergiával küzd. Elmeséli legsúlyosabb rohamát, de azt is megtudhatjuk tőle, hogy valami csoda folytán a színpadon nem jelentkeznek rajta az allergia tünetei. Ő ezt az erős összpontosításnak tudja be.
Még az allergológusom is allergiás
Majzik Edit Déryné-, Domján Edit-, és Jászai-díjas színésznő fiatal, mégis a parlagfűmentes Budapesten született. Őt is elérte a rohamosan terjedő parlagfű-allergia. Szerinte a pozitív gondolkodás még az allergia ellen is segít!
Előző 1 2 3 
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.