Most kell elkezdeni a védekezést
Áprilisban a tavalyi évhez hasonlóan a parlagfű a talaj felső rétegének alacsony nedvességtartalma miatt csak szórványosan csírázott. A gyomnövény az évelő fajokkal borított területeken gyakorlatilag nem tudott versenyezni – írja az Agrofórum Online.
Az enyhe tél miatt erősebbek lehetnek az allergiás tünetek
Elkezdődött az allergiaszezon, az enyhe tél miatt még erősebbek lehetnek a tünetek.
Parlagfűkommandót állít fel Debrecen
A zöldterületek gondozására és tisztán tartására idén a tavalyi keretnél 560 millió forinttal többet biztosít Debrecen, a városüzemeltetési és zöldterületi feladatokra együttesen 5,2 milliárd forintot fordít – közölte Balázs Ákos alpolgármester.
Heves megyében szabták ki a legtöbb bírságot
2019-ben országszerte több mint 130 millió forintra bírságolták a parlagfüves területek gondatlan gazdáit.
Veszélyes parlagfűkészítményt vontak ki a forgalomból
Több hatósági ellenőrzés során összesen mintegy 10 liter illegálisan forgalmazott, emberi fogyasztásra szánt parlagfű terméket vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból és vettek hatósági zár alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Zala megyei vállalkozásnál.
Véget ért a parlagfűszezon
Véget ért a parlagfűszezon – a gyomnövény pollenkoncentrációja országszerte alacsony, és az előrejelzés szerint ez nem is változik az elkövetkezendő időszakban.
A Kárpát-medence Európa legfertőzöttebb régiója
Magyarország, illetve a Kárpát-medence, európai viszonylatban a parlagfűvel leginkább fertőzött régiók közé tartozik, ugyanakkor a hazai védekezési rendszer semmivel sem marad el hatékonyságát tekintve a hasonlóan fertőzött régiókhoz képest – mondta dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az Origónak adott interjúban.
Sok a parlagfű a napraforgóban
A Gabona Contol laboratóriumainak vizsgálata szerint a parlagfűmag mennyisége több napraforgótételnél is meghaladta az EU által előírt maximális koncentráció mértékét.
Kitiltja a Google a tudományos alapot nélkülöző terápiákat
Parlagfű, mint rákgyógyszer – az ilyen, és ehhez hasonló kamuhirdetések kiirtására készül a keresőóriás.
Nagyon magas a pollenkoncentráció
A parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén eléri a nagyon magas szintet. Az Alföldön, a főváros térségében, valamint a Dunántúl keleti területein a gyomnövénnyel erősen fertőzött területek környezetében azonban a pollenszennyezés elérheti az extrém magas szintet is – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Előző 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.