Magas, néhol nagyon magas a parlagfűpollen koncentrációja
A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti - írta a tisztifőorvosi a Facebook-oldalán.
A parlagfűszezon is hozzájárulhat a koronavírus terjedéséhez
Egy áprilisi nemzetközi kutatásból kiderült, hogy a parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, így megkönnyíti a légúti vírusfertőzések, például a koronavírus terjedését is.
Nyakunkon az idei parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Facebook-oldalán.
Nehéz időszak vár a parlagfű-allergiásokra
Idén nyáron várhatóan nagyon magas lesz a parlagfű pollenkoncentrációja – mondta a Magyar Allergia Szövetség elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.
Országos parlagfű helyzetkép (2020.07.30.)
Július végén a parlagfű fejlettségi állapota és előfordulása nagyon heterogén képet mutat az országban.
Népszerű a „Parlagfűért virág” akció Nyíregyházán
Roppant népszerű a „Parlagfűért virág” elnevezésű akció Nyíregyházán. Az évek óta minden évben meghirdetett program keretében a tövestől kitépett, kijelölt hulladékudvarba bevitt parlagfűért szolgáltatást kaphatnak a város lakói. Cserélhetik virágra, palántára, de akár fürdőbelépőt is érhet a beszállított, allergén gyomnövény.
Nyíregyházán strandbelépőt is érhet a gyökeresen kihúzott parlagfű
Nyíregyháza városüzemeltető társasága, a NYÍRVV Nonprofit Kft. mindent elkövet a parlagfű-mentesítés még hatékonyabbá tételéért, bevonva ebbe a város lakosságát is. Ennek érdekében idén is meghirdeti a „Parlagfűért virág” elnevezésű városszépítő akciót, melynek során július 15. és augusztus 15. között a nyíregyháziak a gyökeresen kihúzott parlagfűért a NYÍRVV-től utalványt kapnak.
Országos parlagfű helyzetkép (2020.07.16.)
Július közepén a parlagfű fejlettségi állapota és előfordulása nagyon heterogén képet mutat az országban.
Akaratlanul épp a parlagfűnek segítettek a kaszálásokkal
A csapadékos nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű tömeges kelésének. Ez a késői gyomosodás sok tekintetben próbára tette a gazdákat, mivel a parlagfű a gyomirtási szezon végén, illetve azt követően kelt tömegesen, ami a szántóföldi kultúrákban jelentősen csökkentette a védekezési lehetőségeket. A közterületeken, ruderáliákon is különös helyzet adódott, mivel épp a korai kaszálások juttatták fényhez a kelő parlagfüvet.
Parlagfüles-kampány indult Budán
Budapest II. kerületének önkormányzata a jarokelo.hu csapatával közösen vesz részt a parlagfüves területek felderítésében és felszámolásában.
Előző 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.