Országos parlagfű helyzetkép (2021. 07. 01.)
Június második felét a rendkívüli hőség és a száraz időjárás jellemezte. Az elmúlt két hétben az ország túlnyomó részén jelentéktelen mennyiségű csapadék esett, annak területi eloszlása pedig nagyon egyenlőtlen volt. A talajok vízkészlete rohamosan lecsökkent. Mindez a kultúrnövények számára hátrányos volt és nem kedvezett a parlagfű vegetatív növekedésének sem.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 06. 18.)
Az elmúlt két hétben melegebbre forduló időjárás elősegítette a parlagfű fejlődését. Jelenleg kedvezőek a környezeti feltételek a gyomnövény fejlődéséhez.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 06. 03.)
A száraz és hideg kora tavaszi időjárás nem kedvezett a parlagfű csírázásának és fejlődésének, a parlagfű csírázása a szokásosnál később, vontatottan indult meg. Idén a parlagfű kelése az ország nagy részén március végén, illetve április első felében kezdődött.
Az átlagosnál is nehezebb allergiaszezonra számíthatunk
Ebben az időszakban leginkább a pázsitfűfélék okoznak problémát, de hamarosan jön a parlagfűszezon, így a növény irtását már most meg kellene kezdeni.
Ismét elindult a Parlagfű Bejelentő Rendszer
Az idei évben már június 1-től fogadja a bejelentéseket a 2013 óta működő Parlagfű Bejelentő Rendszer, amellyel interneten keresztül bárki bejelentheti az általa észlelt parlagfüves területet.
Nem kell felfüggeszteni az immunterápiát a járvány miatt
Magyarországon az allergiások 10-15 százaléka kap immunterápiát, és sem ezt, sem pedig másfajta kezelést nem kell felfüggeszteni egy esetleges koronavírus-fertőzés, vagy az oltás esetén - mondja Nékám Kristóf allergológus.
Az allergia kifog a koronavíruson?
Az allergiások sokkal kisebb eséllyel kapják el a vírusfertőzést, ami gyengébb lefolyású is az ő esetükben – véli a VAOL-nak nyilatkozó dr. Petz Zsuzsanna tüdőgyógyász.
Utazó pollenek miatt kezdődik hamarabb az allergiaszezon
Rossz hír az allergiásoknak: az atmoszférában terjedő virágporok miatt az arra érzékenyek már az előtt allergiásak lehetnek, hogy környezetükben elindulna a virágzás – állapították meg a Müncheni Műszaki Egyetem tudósai.
Pécsi kutatók az orrspray összetevőjével győznék le a koronavírust
Egy allergia ellen alkalmazott orrspray összetevőjeként használt azelasztin-hidroklorid lehet a potenciális gyógyszer a koronavírus ellen – adták hírül a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának virológusai.
Egyre hosszabb az allergiaszezon
Egy friss tanulmány szerint a klímaváltozás miatt egyre hosszabb az allergiaszezon – írja az IFLScience híre nyomán a 24.hu.
Előző 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.