Közterület-felügyelők figyelik Debrecenben a parlagfüves területeket
Csak mostanáig 260 bejelentést kellett kivizsgálni a cívisvárosban a parlagfű miatt. Pedig a bírság tekintélyes és még tart a parlagfűszezon.
Közfoglalkoztatottak irtják a parlagfüvet Békésben
Hasonlóan a 2014-2016. években végzett parlagfű-mentesítési munkákhoz, a bevált gyakorlatnak megfelelően az idei évben is négy ütemben zajlott a mentesítés a közfoglalkoztatási programok keretén belül - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal.
Országszerte támad a parlagfű
A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, és országszerte eléri a nagyon magas szintet - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet Facebook-oldalán.
Légi felderítés a készenléti rendőrség helikoptereivel
Megkezdődött az idén is a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereinek részvételével és a készenléti rendőrség helikoptereinek közreműködésével a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelynek során több százezer hektárnyi területet tekintenek át a magasból – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.
Fokozatosan emelkedhet a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban egyre nagyobb területen érheti el a nagyon magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja - hívták fel a figyelmet a hivatalos tisztiorvosi Facebook-oldalon.
Osztrák-magyar együttműködés a parlagfű ellen
A magyar és az osztrák szakemberek a jövőben közösen védekeznek a parlagfű ellen, a határ mentén végeznek repülőgépes felderítést – adta hírül a Vas megyei vaol.hu hírportál.
Indul a parlagfű légi ellenőrzése
Augusztus 21-étől a rendőrség közreműködésével légi ellenőrzéseket és szemléket tartanak a kormányhivatalok, érdemes tehát azonnal intézkedniük mindazoknak, akik idáig halogatták a parlagfű elleni védekezést.
Nagyon magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos Facebook-oldalán.
Elérheti a magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan fokozatosan emelkedni fog, az északi területek kivételével országszerte elérheti a magas szintet.
A parlagfűnek kedvez a kánikula
A következő napokban várhatóan országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben - mondta az InfoRádiónak az Országos Közegészségügyi Intézet aerobiológusa, aki azt is közölte, hogy idén a kánikula miatt erősebb lehet a parlagfűszezon.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.