Megnehezítené a gyomirtást a glifozát betiltása
Megnehezítené és megdrágítaná a gyomirtást, köztük a parlagfű elleni védekezést a glifozáttartalmú készítmények visszavonása; a hatóanyagról legkésőbb év végén születhet döntés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Véget ért a parlagfűszezon
Véget ért a parlagfűszezon, a parlagfű virágzása és pollenszórása befejeződött - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet az Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóságának aktuális pollenhelyzetről szóló jelentése szerint - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselői kérdésre adott írásos válaszában.
Idén erősebb volt a parlagfű-fertőzöttség
A sok csapadék és az időnkénti kiemelkedő meleg nagyon kedvezett a parlagfű kelésének és csírázásának az idén - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Pécs-Pogány repülőtéren.
Magyarország sem támogatta, hogy uniós feketelistára kerüljön a parlagfű
Közös, uniós feketelistára kerülhetett volna a parlagfű, viszont ezt a Földművelésügyi Minisztérium képviselője nem támogatta a hvg.hu cikke szerint. A tárca szerint szakmai okokból nem került a listára a gyomnövény.
Még tart, de már a végéhez közeledik a parlagfűszezon
A parlagfű pollenjére allergiások még kénytelenek elszenvedni az ezzel járó kellemetlenségeket, de a tünetek általában már jóval enyhébbek az egy-két héttel ezelőttinél – közölte az Országos Közegészségügyi Központ, hozzátéve: az erre érzékenyeknek sok esetben még szükséges bevenniük a gyógyszert.
Áder János: a klímaváltozás miatt növekedhet a parlagfű pollenkoncentrációja
A klímaváltozás következményeként számos gazdasági, társadalmi, azon belül egészségügyi problémával kell a világnak szembe nézni – erről Áder János beszélt a Semmelweis Egyetemen tartott előadásában.
Marad a parlagfű magas pollenkoncentrációja
A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul, és magas szintet érhet el még helyenként a csalánfélék virágporának mennyisége is - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos Facebook-oldalán.
Fiatal sportolók is segítik a parlagfű elleni védekezés népszerűsítését
A földtulajdonosok és földhasználók kötelessége a földjeik parlagfű-mentesítése, amely még most, a parlagfű-szezon közepén is hatásos. Aki a védekezési kötelezettségét elmulasztja, 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírsággal sújtható – hangsúlyozta Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Dunakeszi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
A következő napokban is komoly tüneteket okozhat a parlagfű
A következő napokban is komoly panaszokat okozhat a parlagfű, a növény pollenjére allergiások tüneteit sok esetben csak a gyógyszeres kezelés képes valamelyest csillapítani.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.