Magyarország sem támogatta, hogy uniós feketelistára kerüljön a parlagfű
Közös, uniós feketelistára kerülhetett volna a parlagfű, viszont ezt a Földművelésügyi Minisztérium képviselője nem támogatta a hvg.hu cikke szerint. A tárca szerint szakmai okokból nem került a listára a gyomnövény.
Még tart, de már a végéhez közeledik a parlagfűszezon
A parlagfű pollenjére allergiások még kénytelenek elszenvedni az ezzel járó kellemetlenségeket, de a tünetek általában már jóval enyhébbek az egy-két héttel ezelőttinél – közölte az Országos Közegészségügyi Központ, hozzátéve: az erre érzékenyeknek sok esetben még szükséges bevenniük a gyógyszert.
Áder János: a klímaváltozás miatt növekedhet a parlagfű pollenkoncentrációja
A klímaváltozás következményeként számos gazdasági, társadalmi, azon belül egészségügyi problémával kell a világnak szembe nézni – erről Áder János beszélt a Semmelweis Egyetemen tartott előadásában.
Marad a parlagfű magas pollenkoncentrációja
A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte a magas-nagyon magas tartományban alakul, és magas szintet érhet el még helyenként a csalánfélék virágporának mennyisége is - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos Facebook-oldalán.
Fiatal sportolók is segítik a parlagfű elleni védekezés népszerűsítését
A földtulajdonosok és földhasználók kötelessége a földjeik parlagfű-mentesítése, amely még most, a parlagfű-szezon közepén is hatásos. Aki a védekezési kötelezettségét elmulasztja, 15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírsággal sújtható – hangsúlyozta Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Dunakeszi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
A következő napokban is komoly tüneteket okozhat a parlagfű
A következő napokban is komoly panaszokat okozhat a parlagfű, a növény pollenjére allergiások tüneteit sok esetben csak a gyógyszeres kezelés képes valamelyest csillapítani.
Háromezer hektár parlagfüves területet találtak eddig
Mintegy 3 ezer hektárnyi parlagfüves területet találtak a hatóságok július elseje óta. Az elmúlt hónapokban összesen 11 millió forint értékben szabtak ki büntetést – mondta az InfoRádiónak a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese.
Csúcsidőszakába ért a parlagfű pollenjének szezonja
Az erősen allergén parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat, és továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék pollenkoncentrációja - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.
A klímaváltozás miatt megduplázódhat Európában a parlagfű-allergiások száma
Fokozott szénanáthás tünetek fordulhatnak elő a klímaváltozás miatt, és 2050-ig a parlagfű pollenjére allergiások száma 33 millióról 77 millióra növekedhet Európában – közölte a bécsi orvostudományi egyetem kutatócsoportja.
Parlagfűtenger vette körbe a pogányiakat
Tizenöt éve vív szélmalomharcot a Pogányban élő Tolnainé Zilahi Kriszta a környék földhasználóival. A pecsiujsag.hu-nak nyilatkozó hölgy elmondta, gyakorlatilag a települést szinte minden oldalról valóságos parlagfűtenger veszik körbe. Nem csoda hát, hogy nagyon sok az allergiás.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.