Kivonták a forgalomból az „Istenek eledelét”
Csaknem két mázsa illegálisan forgalmazott parlagfű tablettát és a tabletta alapanyagaként szolgáló porított parlagfüvet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Bács-Kiskun megyei vállalkozásnál. Az "Istenek eledele" néven forgalmazott terméket a hatóság azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, valamint visszahívta a kereskedelemből.
Ötezer hektár parlagfüves területet találtak
A szakemberek mintegy ötezer hektár parlagfűvel szennyezett területet találtak, a kiszabott bírság meghaladta a hatvanmillió forintot. A megelőzésben, a felderítésben és a szemléletformálásban a polgárőrök is segítenek.
Hamarosan véget ér az idei parlagfűszezon
Az Országos Közegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a parlagfű pollenszezon már a végéhez közelít.
Több mint 11 milliárd forintot fordítanak az allergiás megbetegedések visszaszorítására
Javuló tendenciát mutat az elmúlt években a járóbeteg-szakellátás és -gondozás keretében kezelt, parlagfű-érzékenységgel összefüggésbe hozható betegek száma – tudatta Rétvári Bence, a humántárca államtitkára parlamenti írásbeli válaszában, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (jelenleg: NEAK) adataira hivatkozva.
Több mint százhektárnyi parlagfüves területet számoltattak fel Csongrában
Több mint százhektárnyi parlagfűvel fertőzött területet azonosítottak már Csongrád megyében, a hó eleji helikopteres felderítésnek köszönhetően pedig várhatóan a 250-et is meghaladja majd a kiszabott bírságok száma.
Somogy megyei a negatív csúcs
Somogyban találták meg a legnagyobb parlagfűvel fertőzött területet hazánkban. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal augusztusban és szeptemberben légi felvételeket készített. Ezeken látható az a 42 hektáros, parlagfűvel fertőzött terület, amely Somogyegres határában fekszik. A tulajdonos több milliós bírságra számíthat.
Évi 40 milliárdot költenek az allergiások a tüneteik enyhítésére
Legalább kétmillió ember parlagfű-allergiás Magyarországon, de egyelőre eredménytelen a harc a parlagfű ellen – mondta a Világgazdaságnak Kelen Andrásné, a ParlagfűPollen No Egyesület (PPNE) elnöke.
Országosan zajlik a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése
A megyei kormányhivatalok szakembereinek közreműködésével jelenleg országosan zajlik a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése. A módszer óriási előnye, hogy a helikopteres bejárás során nagy területeket tudnak áttekinteni rövid idő alatt. Az érintett hatóságok ebben az évben is több százezer hektárnyi területet vizsgálnak át a magasból.
Még egy hónapig tart a földi és légi felderítés
Július elseje óta 11 millió forint bírságot szabtak ki a hatóságok a parlagfű miatt. A földi és légi felderítés még egy hónapig tart - közölte az InfoRádióban a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese.
Pécsett is számos bejelentés érkezik a parlagfüves területekről
Idén is számos bejelentés érkezett parlagfüves területekről a pécsi önkormányzathoz.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.