Országos parlagfű helyzetkép (2021. 08. 26.)
Az egész országban virágzik a parlagfű. A virágzó, pollent szóró parlagfüvek aránya a megyék többségében 30-100% közötti, a virágzás csúcsidőszakában vagyunk, a pollenszórás folyamatos.
Inkább barátunk, mint ellenségünk lehet a parlagfű-olajosbogár
A parlagfű-olajosbogár hatékonyabb lehet az allergén növény ellen, mint amit mi, magyarok valaha is parlagfű-mentesítés címén fel tudtunk mutatni. Ehhez az kell, hogy nagy egyedszámban el tudjon terjedni, és ne változtassa meg az étvágyát, de mindkettőre jó esély látszik. Külföldi tapasztalatok szerint az új jövevény inkább barát lesz, mint ellenség.
A Nébih szerint nem eredménytelen a Parlagfű Bejelentő Rendszer
A Parlagfűpollen No Egyesület eredménytelennek és átláthatatlannak tartja az állami Parlagfű Bejelentő Rendszer működését. A Nébih szerint a rendszer jól működik, de a parlagfű kiirtása továbbra is a földhasználók feladata.
Mesterségesen szaporítanák fel a parlagfű természetes ellenségét
Új biológiai védekezéssel kísérleteznek magyar kutatók a parlagfű ellen, várakozásuk szerint a parlagfű-olajosbogár hatékonyan ritkíthatja a gyomnövényt - jelentették be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint az Eötvös Loránd Kutató Hálózat Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (ATK Növi) sajtótájékoztatóján.
Csongrád az idén kevésbé fertőzött
Lényegesen kevesebb a parlagfű, a gazdák sokkal tudatosabbak és szabálykövetőbbek, de gondok azért akadnak – írta a Szeged.hu.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 08. 12.)
Augusztus elején a parlagfű fejlettsége továbbra is változatos képet mutat az országban. A parlagfüvek nagysága a sziklevelestől a kétméteres magasságig terjed.
Miért nem tudunk megszabadulni a parlagfűtől?
Minden hektár parlagfűvel fertőzött tábla két-háromszor akkora kárt okoz a nemzetgazdaságnak, mint a rajta álló termény értéke.
Néhány megyében már tüsszöghetnek az allergiások a parlagfűtől
A csalánfélék és a gombafélék is többfelé okozhatnak allergiás tüneteket.
Akcióban a debreceni parlagfűkommandó
Csaknem 533 ezer négyzetméteren találtak szennyezett területet, ezeknek a kaszálása megtörtént.
Indul a parlagfűszezon
Helyenként már tüneteket okozó mennyiségben van jelen az erősen allergén növény virágpora.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.