Elindult a Polgárőr parlagfű teszedd program
A parlagfű elleni védekezés aktív közreműködőjeként Polgárőr parlagfű teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) - jelentette be az akció nyitórendezvényén a szervezet környezetvédelmi alelnöke. Az eseményen az Állami Számvevőszék kritikáira Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizonsági Hivatal (NÉBIH) elnökhelyettese reagált.
Parlagfűmaggal szennyezett papagájeleség került a boltokba
Parlagfűmagot tartalmazó madáreleség szállítmányok kerültek forgalomba Európa tizenegy országában, köztük hazánkban is. Magyarországon a Fressnapf üzletekben bukkant fel a Németországból érkezett szennyezett termék.
Egyetért az ÁSZ kritikájával a zöldombudsman
Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója hatékonyabb kormányzati fellépést sürget a parlagfűvel fertőzött területek felderítésére és a fertőzés megelőzésére, az egészséges környezethez való jog biztosítása érdekében - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-vel.
Az ÁSZ szerint eredménytelenül védekeztünk a parlagfű ellen
Nincs összefüggés a parlagfű elleni védekezésre fordított erőfeszítések és a parlagfűpollen-koncentráció változása között, az utóbbira az időjárásnak nagyobb hatása volt – erre hívta fel a figyelmet az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely a parlagfű elleni védekezés rendszerét vizsgálta a 2013 és 2015 közötti időszakra vonatkozóan.
Az agyat és a vesét is károsíthatják a parlagfűkészítmények
Veszélyekkel járhat a parlagfűkészítmények hosszú távú fogyasztása, ezt igazolták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói vizsgálatsorozatukban, amelynek eredményeit a PLoS One tudományos folyóiratban ismertették.
Heteken belül kezdődik a szénanáthaszezon
Bár a tavaszi pollenszezon már megkezdődött, az allergiások többsége most még nem szenved. Az igazi tüsszögős időszak a füvek virágzásakor indul és a parlagfűvel tetőzik. Az allergia elleni kezelést már most érdemes elkezdeni, aki csak a tüneteket nyomja el, meg kell várnia, amíg először jelentkeznek.
Megnehezítené a gyomirtást a glifozát betiltása
Megnehezítené és megdrágítaná a gyomirtást, köztük a parlagfű elleni védekezést a glifozáttartalmú készítmények visszavonása; a hatóanyagról legkésőbb év végén születhet döntés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Véget ért a parlagfűszezon
Véget ért a parlagfűszezon, a parlagfű virágzása és pollenszórása befejeződött - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet az Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóságának aktuális pollenhelyzetről szóló jelentése szerint - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselői kérdésre adott írásos válaszában.
Idén erősebb volt a parlagfű-fertőzöttség
A sok csapadék és az időnkénti kiemelkedő meleg nagyon kedvezett a parlagfű kelésének és csírázásának az idén - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Pécs-Pogány repülőtéren.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.