Helikopterek kémlelik a csongrádi földeket
Júliusban a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatali osztályai több mint hetvenezer hektár területet ellenőriztek autókkal és helikopterekkel. Eddig 28 olyan helyszínt derítettek fel, ahol a parlagfű-fertőzöttség miatt növényvédelmi bírságot szabhatnak ki.
Országszerte változó a parlagfű fejlettsége
A parlagfű fejlettségi állapota és előfordulása rendkívül heterogén képet mutat a Nébih helyzetképe szerint.
Már tüneteket okoz a parlagfű
Már tüneteket okoz a parlagfű - hívta fel a figyelmet az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI), kiemelve: az idei parlagfűszezonra jellemző a korai pollenszórás, a hatékony védekezés érdekében az allergiásoknak javasolt mihamarabb felkeresni orvosukat.
Korábban jött a parlagfűszezon, mint várták
A szokásosnál két héttel korábban jelent meg a parlagfű virágpora a levegőben - mondta Nékám Kristóf, a Magyar Allergia Szövetség elnöke az InfoRádióban.
Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora
Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.
Már van, ahol virágzik a parlagfű
Azokon a tarlókon, ahol a hónap elején csapadékot kapott, intenzív fejlődésnek indult a parlagfű. Pollenjét alacsony koncentrációban már napok óta észlelik négy mérőállomáson is.
Idén is működik a Parlagfű Bejelentő Rendszer
A Parlagfű Bejelentő Rendszerrel bárki bejelentést tehet az interneten keresztül az általa észlelt parlagfüves területről. Amennyiben a bejelentő igényt tart rá, az általa megadott elérhetőségén (e-mail-en, sms-ben) a bejelentésével kapcsolatban tájékoztatást is kap.
Júliusban már bírságolnak a parlagfű miatt
Július 1-jétől országszerte elkezdődik a parlagfüves területek felderítése. Ettől a naptól kezdve a gondatlan gazdákkal szemben az eljáró hatóság közérdekű védekezést rendel el, valamint 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő növényvédelmi bírságot szabhat ki.
Csapadékhullám hatására kelt tömegesen a parlagfű
A szokásosnál melegebb és szárazabb május eleji időjárás nem kedvezett a gyomok tömeges kelésének, ugyanakkor a május közepén érkező csapadékhullám hatására a hónap végére a parlagfű behozta fejlődésbeli lemaradását.
Minden eddiginél szigorúbb fellépést ígérnek a hatóságok
Június 30-a a parlagfű-mentesítés határideje: aki nem teljesíti kötelezettségét, súlyos büntetésekre számíthat. Az Agrárminisztérium a korábbiaknál hatékonyabb és szigorúbb ellenőrzések lefolytatását szorgalmazza.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.