Minden eddiginél szigorúbb fellépést ígérnek a hatóságok
Június 30-a a parlagfű-mentesítés határideje: aki nem teljesíti kötelezettségét, súlyos büntetésekre számíthat. Az Agrárminisztérium a korábbiaknál hatékonyabb és szigorúbb ellenőrzések lefolytatását szorgalmazza.
Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!
A földhasználók június 30-ig kötelesek a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartaniuk – hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Időben védekezzünk a parlagfű ellen!
Április-májusra tehető a parlagfű fő csírázási időszaka. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a földhasználók figyelmét, hogy a hatékony mentesítés érdekében már a növény 2-4 leveles fejlettségi állapotában érdemes elvégezniük a növényvédő szeres állománykezelést. Az a földhasználó, aki június 30-ig elmulasztja az ingatlana parlagfű-mentesítését, július 1-jét követően bírsággal sújtható!
A parlagfűvel fertőzött terület nagysága stagnál az országban
"Az elmúlt években teljes körű statisztikai felmérés nem történt, de a gyakorlati tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a parlagfűvel fertőzött terület nagysága stagnál az országban. A parlagfűvel fertőzött terület nagysága évek óta nem változik, de a pollenszórás mértéke függ az adott év időjárásától és a védekezési munkák eredményességétől” – nyilatkozta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Pénzcentrum megkeresésére.
A tavaszias időjárással az első allergén növények pollenjei is megjelennek
Az allergiaszezon hazánkban általában februárban kezdődik, de az idén már az év elején megindult a korai növények virágzása. A tartósan meleg idő a természetben is zavart keltett: az országban sok helyen virágzik a mogyoró, de az aktuális jelentések szerint már a gombaspórák is jelen vannak a levegőben.
A parlagfű elleni védekezést is ellenőrzi az Állami Számvevőszék
Kiemelt feladatának tekinti az Állami Számvevőszék a fenntartható fejlődést szolgáló programok - többek között a levegőtisztasági, hulladékgazdálkodási, gyermekvédelmi, felsőoktatási célú intézkedések vagy a parlagfű elleni védekezés - ellenőrzését - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) ülésén az Országgyűlésben.
Országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel
2017-ben országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel több mint ötezer hektáron, közérdekű védekezést pedig 2721 esetben rendeltek el a földhivatal által november 17-éig megadott adatok alapján – derült ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter leveléből.
Nem változott a parlagfüves területek nagysága
Nem változott idén a parlagfűvel szennyezett területek nagysága - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökhelyettese. Jordán László hozzátette: ebben az évben több mint 120 millió forint bírságot szabtak ki.
A polgárőrségnek fontos szerepe van a parlagfű elleni védekezésben
Fontosnak tartja a polgárőrség szerepét a parlagfű elleni védekezésben, a földtulajdonosok szemléletformálásában a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
Újabb illegális parlagfűkészítményeket vontak ki a forgalomból
A néhány héttel korábbi eset után ismét illegális parlagfűkészítményeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Ambrózia olajkapszula, a Parlagfű virágeszencia és a Parlagfű tea elnevezésű, engedély nélkül emberi fogyasztásra kínált árucikkeket a bio élelmiszer nagykereskedelmi egységek ellenőrzése során találták a hivatal szakemberei.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.