Egyetért az ÁSZ kritikájával a zöldombudsman
Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója hatékonyabb kormányzati fellépést sürget a parlagfűvel fertőzött területek felderítésére és a fertőzés megelőzésére, az egészséges környezethez való jog biztosítása érdekében - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-vel.
Az ÁSZ szerint eredménytelenül védekeztünk a parlagfű ellen
Nincs összefüggés a parlagfű elleni védekezésre fordított erőfeszítések és a parlagfűpollen-koncentráció változása között, az utóbbira az időjárásnak nagyobb hatása volt – erre hívta fel a figyelmet az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely a parlagfű elleni védekezés rendszerét vizsgálta a 2013 és 2015 közötti időszakra vonatkozóan.
Az agyat és a vesét is károsíthatják a parlagfűkészítmények
Veszélyekkel járhat a parlagfűkészítmények hosszú távú fogyasztása, ezt igazolták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói vizsgálatsorozatukban, amelynek eredményeit a PLoS One tudományos folyóiratban ismertették.
Heteken belül kezdődik a szénanáthaszezon
Bár a tavaszi pollenszezon már megkezdődött, az allergiások többsége most még nem szenved. Az igazi tüsszögős időszak a füvek virágzásakor indul és a parlagfűvel tetőzik. Az allergia elleni kezelést már most érdemes elkezdeni, aki csak a tüneteket nyomja el, meg kell várnia, amíg először jelentkeznek.
Megnehezítené a gyomirtást a glifozát betiltása
Megnehezítené és megdrágítaná a gyomirtást, köztük a parlagfű elleni védekezést a glifozáttartalmú készítmények visszavonása; a hatóanyagról legkésőbb év végén születhet döntés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Véget ért a parlagfűszezon
Véget ért a parlagfűszezon, a parlagfű virágzása és pollenszórása befejeződött - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent
A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent, a továbbiakban várhatóan már nem éri el a tüneteket okozó szintet az Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóságának aktuális pollenhelyzetről szóló jelentése szerint - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselői kérdésre adott írásos válaszában.
Idén erősebb volt a parlagfű-fertőzöttség
A sok csapadék és az időnkénti kiemelkedő meleg nagyon kedvezett a parlagfű kelésének és csírázásának az idén - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Pécs-Pogány repülőtéren.
Magyarország sem támogatta, hogy uniós feketelistára kerüljön a parlagfű
Közös, uniós feketelistára kerülhetett volna a parlagfű, viszont ezt a Földművelésügyi Minisztérium képviselője nem támogatta a hvg.hu cikke szerint. A tárca szerint szakmai okokból nem került a listára a gyomnövény.
Még tart, de már a végéhez közeledik a parlagfűszezon
A parlagfű pollenjére allergiások még kénytelenek elszenvedni az ezzel járó kellemetlenségeket, de a tünetek általában már jóval enyhébbek az egy-két héttel ezelőttinél – közölte az Országos Közegészségügyi Központ, hozzátéve: az erre érzékenyeknek sok esetben még szükséges bevenniük a gyógyszert.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.