Egyre korábban jelennek meg a pollenek
Az utóbbi években enyhék a telek, így jellemző, hogy már egyre korábban, így akár januárban is megjelennek a pollenek. Az allergiaszezon elkezdődött, az elmúlt napokban az égerfa, mogyorófa, tiszafa és ciprusfélékre allergiásoknál már jelentkezhettek a tünetek.
A parlagfű-allergiásokat egy idő után más allergia is kínozhatja
Köhögés, nehézlégzés és mellkasi szorító érzés is jelezheti, ha valakinél az asztma vagy az allergia tünetei rosszabbodnak. Ilyen esetben felmerül, hogy az egyik meglévő betegség mellett kialakult a másik is. Az allergiás asztma tüneteiről és kezeléséről dr. Tárnok Ildikó allergológus, tüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont orvosa foglalta össze a tudnivalókat.
Mesterséges intelligenciával teszi hatékonyabbá a parlagfűirtást a díjnyertes magyar startup
Az Agtech Summit eseményen zárult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2021-es inkubációs programja, amelyen a résztvevő startupok bemutatkozása mellett kiválasztották az év leginnovatívabb agrárstartup ötletét is.
Áder János: a Kárpát-medence a parlagfű „epicentruma” lett
Áder János köztársasági elnök a fenntarthatósági kérdések mellett a parlagfűproblémáról is beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Népszerű a parlagfű-bejelentő mobilapplikáció
A parlagfűvel kapcsolatos bejelentések 90 százaléka a mobilapplikáción érkezik – válaszolt egy írásbeli kérdésre Nagy István agrárminiszter.
Közepes és magas a pollenterhelés
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja közepes illetve magas lesz az országban.
Magas a parlagfű pollenkoncentrációja
A csapadékmentes, meleg, napos időjárás nem kedvez a parlagfű virágporára érzékenyek számára. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja továbbra is magas, illetve nagyon magas lesz az országban.
Több a parlagfű-bírság, mint tavaly ilyenkor
Az idei év augusztusáig eddig 139 esetben büntetett a Nébih, a kiszabott bírság összesen 6,6 millió forint volt. Tavaly ugyanezen időszakig 5,7 millió forint volt a bírság – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Világgazdaság megkeresésére.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 09. 09.)
Az egész országban virágzik a parlagfű. A virágzó, pollent szóró parlagfüvek aránya a megyék többségében 60-100 % közötti, a virágzás csúcsidőszakában vagyunk, a pollenszórás folyamatos.
A Parlagfű Bejelentő Rendszer már mobilalkalmazásként is elérhető
Elkészült a lakossági bejelentések kezelésének megkönnyítése céljából létrejött Parlagfű Bejelentő Rendszer mobilalkalmazása, amit bárki letölthet az Android- és IOs-rendszerű okostelefonjára.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.