Jelentősen mérséklődött a parlagfű pollenkoncentrációja
Az átvonuló hidegfront és a csapadékos idő hatására a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte jelentősen mérséklődött, az elkövetkező napokban azonban várhatóan ismét emelkedik és újra többfelé elérheti a nagyon magas szintet – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet a Facebook-oldalán.
A Határ úton bekerítették a parlagfüvet
Budapesten, a forgalmas Határ úti csomópontban kordonnal védik a parlagfűmezőt – erről a meglepő helyzetről adott hírt a Ripost.
A magyar sztárok is szenvednek a parlagfűtől
Emberek milliói, köztük hazánk hírességei is kínlódnak az allergiát okozó parlagfűtől. Galambos Lajos, Vásáry André, Vámos Erika és Nagy Sándor mesélt személyes tapasztalatairól a Ripost összeállításában.
Tolna megyében eddig 35 ezer hektárt ellenőriztek
Tolna megyében eddig 35 ezer hektárnak, a termőterület 14,5 százalékának parlagfű-borítottságát ellenőrizték a járási hivatalok mezőgazdászai – közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.
A parlagfüves területeket kizárják az agrártámogatásból
A parlagfűvel szennyezett területet kizárják az agrártámogatásból, ha a támogatási szerv tudomására jut a nem megengedett mértékű fertőzöttség, például a helyszíni ellenőrzések során – közölte Nagy István agrárminiszter a parlament honlapján.
Másodfokú riasztást adtak ki a parlagfű miatt
Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak – tette közzé az OKI a Facebook-oldalán.
Parlagfűmező a csömöri HÉV mentén
A Csömöri HÉV vonalán több kilométeren keresztül virít a gyom a sínek mellett – hívta fel a figyelmet a Ripost.
Pesterzsébeti lakótelep mellett virul a parlagfű
Óriási parlagfüves területet talált a Ripost Pesterzsébeten, egy lakótelep közelében.
Nő a parlagfű pollenkoncentrációja
Rossz hír az allergiásoknak: az elkövetkező napokban a parlagfű pollenszórása várhatóan országszerte fokozódik. Helyenként – elsősorban Kaposvár és Kecskemét térségében – már nagyon magas parlagfű-pollenkoncentrációra lehet számítani.
Jelentős parlagfűpollen-terhelés várható
Az idén jelentős parlagfűpollen-terhelést kell elviselnie annak a mintegy 2,5 millió embernek, akik Magyarországon parlagfű allergiától szenvednek – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.
Előző 1 2 3 4 5 6 7  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.