Megéri gyűjteni a parlagfüvet Nyíregyházán
Parlagfűért virág: a NYÍRVV Nonprofit Kft. hosszú évek óta hirdeti akcióját, melynek célja az allergén gyomnövény szaporodásának fékezése. Arra kérik a nyíregyháziakat, hogy környezetükben, telkükön, ha látnak, tövestül húzzák ki a parlagfüvet, és vigyék a hulladékudvarba.
Merre jár a parlagfű-olajosbogár?
A parlagfű természetes ellenségeként számon tartott bogár hazai előfordulásának pontosabb feltáráshoz kéri a lakosság segítségét a Nébih.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 07. 15.)
Július első két hetét továbbra is a rendkívüli hőség jellemezte. Az elmúlt két hétben az átvonuló hidegfrontnak köszönhetően több helyen alakult ki heves zápor, zivatar. A lehullott csapadék mennyisége, valamint területi eloszlása azonban nagyon egyenlőtlen volt. Mindez a kultúrnövények számára hátrányos volt és nem kedvezett a parlagfű vegetatív növekedésének sem.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 07. 01.)
Június második felét a rendkívüli hőség és a száraz időjárás jellemezte. Az elmúlt két hétben az ország túlnyomó részén jelentéktelen mennyiségű csapadék esett, annak területi eloszlása pedig nagyon egyenlőtlen volt. A talajok vízkészlete rohamosan lecsökkent. Mindez a kultúrnövények számára hátrányos volt és nem kedvezett a parlagfű vegetatív növekedésének sem.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 06. 18.)
Az elmúlt két hétben melegebbre forduló időjárás elősegítette a parlagfű fejlődését. Jelenleg kedvezőek a környezeti feltételek a gyomnövény fejlődéséhez.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 06. 03.)
A száraz és hideg kora tavaszi időjárás nem kedvezett a parlagfű csírázásának és fejlődésének, a parlagfű csírázása a szokásosnál később, vontatottan indult meg. Idén a parlagfű kelése az ország nagy részén március végén, illetve április első felében kezdődött.
Az átlagosnál is nehezebb allergiaszezonra számíthatunk
Ebben az időszakban leginkább a pázsitfűfélék okoznak problémát, de hamarosan jön a parlagfűszezon, így a növény irtását már most meg kellene kezdeni.
Ismét elindult a Parlagfű Bejelentő Rendszer
Az idei évben már június 1-től fogadja a bejelentéseket a 2013 óta működő Parlagfű Bejelentő Rendszer, amellyel interneten keresztül bárki bejelentheti az általa észlelt parlagfüves területet.
Nem kell felfüggeszteni az immunterápiát a járvány miatt
Magyarországon az allergiások 10-15 százaléka kap immunterápiát, és sem ezt, sem pedig másfajta kezelést nem kell felfüggeszteni egy esetleges koronavírus-fertőzés, vagy az oltás esetén - mondja Nékám Kristóf allergológus.
Az allergia kifog a koronavíruson?
Az allergiások sokkal kisebb eséllyel kapják el a vírusfertőzést, ami gyengébb lefolyású is az ő esetükben – véli a VAOL-nak nyilatkozó dr. Petz Zsuzsanna tüdőgyógyász.
Előző 1 2 3 4 5 6 7  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.