Fokozatosan emelkedhet a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban egyre nagyobb területen érheti el a nagyon magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja - hívták fel a figyelmet a hivatalos tisztiorvosi Facebook-oldalon.
Osztrák-magyar együttműködés a parlagfű ellen
A magyar és az osztrák szakemberek a jövőben közösen védekeznek a parlagfű ellen, a határ mentén végeznek repülőgépes felderítést – adta hírül a Vas megyei vaol.hu hírportál.
Indul a parlagfű légi ellenőrzése
Augusztus 21-étől a rendőrség közreműködésével légi ellenőrzéseket és szemléket tartanak a kormányhivatalok, érdemes tehát azonnal intézkedniük mindazoknak, akik idáig halogatták a parlagfű elleni védekezést.
Nagyon magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos Facebook-oldalán.
Elérheti a magas szintet a parlagfű pollenkoncentrációja
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan fokozatosan emelkedni fog, az északi területek kivételével országszerte elérheti a magas szintet.
A parlagfűnek kedvez a kánikula
A következő napokban várhatóan országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben - mondta az InfoRádiónak az Országos Közegészségügyi Intézet aerobiológusa, aki azt is közölte, hogy idén a kánikula miatt erősebb lehet a parlagfűszezon.
Emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban várhatóan országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben: helyenként, elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén már a tüneteket okozó közepes szintet is elérheti.
Zajlik a parlagfűrazzia
Tavaly belterületen közel 20 millió, külterületen pedig több mint 116 millió forintnyi bírságot szabtak ki a hatóságok parlagfű miatt. A razzia az idei évben is elindult, érdemes mihamarabb gondoskodni a mentesítésről, mivel tavaly is akadtak milliós büntetések – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.
Milliós bírságot is kiszabhatnak a parlagfű miatt
Júliustól megkezdődik a parlagfüves területek ellenőrzése, a jogsértés esetén kiszabható növényvédelmi bírság a fertőzött terület nagyságától függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjed - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében.
Július 1-jétől büntetnek a parlagfű miatt
Június 30-ig minden földhasználó köteles a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.
Előző 1 2 3 4 5 6 7  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.