Megújult a Parlagfű kisokos
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az új tanévben is az általános iskolák figyelmébe ajánlja a „Parlagfű kisokos” című információs füzetet.
Már nincs türelmi idő a parlagfű kötelező irtására
Ettől az évtől megszűnt a földtulajdonosok és földbérlők kötelező parlagfűirtására vonatkozó türelmi idő ‒ mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.
Átmenetileg javul a parlagfűhelyzet
Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására átmenetileg országszerte javult a helyzet - közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Országszerte emelkedhet a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban várhatóan országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Az Alföldön már tüneteket okozhat a parlagfű
Az Alföldön már tüneteket is okozhat a parlagfűpollen megnövekedett szintje a levegőben, fokozatosan elkezdődik a parlagfűszezon. Magyarországon évente mintegy 20 ezer új beteggel nő az allergiások száma, de ebbe nemcsak a parlagfű, hanem más allergiák is beletartoznak.
Helikopteres szemle Csongrádban
Drón után helikoptert is bevetettek a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken is felderíthessék a parlagfüves területeket.
A pollenszórás helyenként már allergiás tüneteket okozhat
Ugyan még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása, de a pollenszórás július utolsó napjaiban az Alföldön, a fővárosban és térségében már elérheti az allergiás tüneteket okozó szintet – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.
Készülhetnek az allergiások a parlagfűszezonra
Július végére érheti el a parlagfű pollenje a tüneteket okozó szintet a levegőben, ezért az allergiásoknak érdemes már a hétvégén elkezdeni a gyógyszerek szedését – hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője, Szigeti Tamás.
Helikopteres felderítés Somogyban
Kilencedik alkalommal végeztek légi felderítést Somogyban, amelyhez – a korábbi évekhez hasonlóan – a helikoptereket a Készenléti Rendőrség biztosította. Az ellenőrzés a megye északi felére, a Balaton és a 61-es számú főút által határolt, 150 ezer hektáros területre terjedt ki.
Két héttel később kezdődött a pollenszezon
A szélsőséges időjárás miatt a korábbi évekhez képest később kezdett tömegesen virágozni a parlagfű.
Előző 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.