Parlagfű-csúcsszezon várható
Az előző évekhez képest kissé késve, de augusztus első hetében elkezdődött a parlagfű tömeges virágzása. A kedvező időjárás miatt a pollen mennyisége pár nap alatt többszörösen meghaladta az allergiás tüneteket okozó koncentrációt.
Továbbra is tombol a parlagfűszezon
Várhatóan továbbra is nagyon magas marad a parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban az ország nagy részén, ami másodfokú riasztásnak felel meg, de a parlagfűvel erősen fertőzött területek közvetlen környezetében, elsősorban az Alföldön extrém magas pollenterhelés is előfordulhat – közölte Facebook-oldalán a tisztifőorvos.
Extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja
Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható – hangzott el az M1 Híradójában.
Fokozódik a parlagfű pollenszórása
Emelkedik a pollenkoncentráció, a parlagfűvel fertőzött területeken harmadfokú riasztás lehet.
A felmelegedés miatt magasabb lehet a parlagfű pollenkoncentrációja
A felmelegedés hatására egy évben akár többször is virágozhatnak a gyomnövények, és a parlagfű pollenkoncentrációja is sokkal magasabb lehet – mondta Krasznai Magdolna allergológus az M1 aktuális csatornán.
Még hetekig szedheti áldozatait a parlagfű
Idén kitolódott a parlagfű szezon, és még hetekig szórhatja a pollent a gyomnövény – egyebek mellett erről beszélt Nékám Kristóf allergológus az ATV Start című műsorban.
Gyöngyös környékén vadászott parlagfűre a rendőrségi helikopter
A Készenléti Rendőrség helikopterével légi parlagfű-felderítés indult a Heves megyei Gyöngyös közelében.
Szabolcsban is megkezdődik a légi felderítés
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében augusztus utolsó napjaiban indul a parlagfűvel fertőzött táblák légi úton történő felderítése.
Extrém magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban várhatóan tovább emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja: országszerte elérheti a nagyon magas szintet, sőt az erősen fertőzött területek közvetlen környezetében extrém magas is lehet – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Október közepéig tarthat az allergiaszezon
A parlagfűszezon várhatóan szeptember elején fog tetőzni. Ezt követően már folyamatosan csökkenni fog a pollenkoncentráció, azonban egészen október közepéig számíthatnak az allergiások arra, hogy tüneteik lesznek – erről beszélt az InfoRádió adásában Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője.
Előző 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.