Egy év alatt 20-30 ezerrel nőtt a parlagfűre allergiások száma
Tavalyhoz képest 20-30 ezerrel nőt a parlagfűre allergiások száma és a gyomnövény virágzási időszakának még koránt sincs vége – mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatornán.
Egy-két héten belül indul a parlagfűszezon
Tüsszögés, köhögés, szemviszketés, a parlagfűallergia jól ismert tünetei. Ám ne csak ilyen panaszokra készüljön, aki érzékeny a növényre – figyelmeztetett Nékám Kristóf, a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság elnöke az InfoRádió adásában.
Az állami területeken folyamatos a parlagfű-mentesítés
Az állami – erdészeti, vízügyi, vasúti, önkormányzati – területeken folyamatos a parlagfű-mentesítés a közfoglalkoztatási program részeként – közölte a Nemzeti Agrárkutatási Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.
Parlagfű-mentesítési hetet hirdet az Agrárminisztérium
Parlagfű-mentesítési hetet hirdet az Agrárminisztérium július 1-7 között. A földtulajdonosok számára a parlagfű elleni védekezés egész évben fennálló kötelezettség, ennek a programnak a célja pedig a lakosság szemléletformálása.
Elkezdődött a pollenszezon előtti visszaszámlálás
A májusi hűvös, gyakran borongós időjárás a parlagfű számára sem kedvezett igazán. Igaz a csapadék elősegítette a tömeges kelést, de az ilyenkor szokásostól hűvösebb, fényszegényebb időjárás nem kedvezett a tőle megszokott robbanásszerű fejlődéséhez – írta az Agrofórum.
Drónnal a parlagfű ellen
Idén először drón is segíti Csongrád megyében a parlagfűvel szennyezett területek felderítését. Az újítással nagyobb területet lehet átvizsgálni, a zöldkár pedig minimálisra csökkenthető.
Egész szezonban kötelező védekezni a parlagfű ellen
Fontos változás, hogy az idei évtől szigorodott a szabályozás, megszűnt a július 1-jei „türelmi idő” a parlagfű elleni védekezésben. A tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanukon megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, majd ezt az állapotot fenntartsák.
Parlagfüves kutatásaival nyert díjat egy győri diák
Természetes gyomirtó előállításával kapcsolatos kutatásaival nyert különdíjat egy tanulmányi versenyen Hrubos Gergő, a győri Audi Hungaria ÁMK 11. osztályos tanulója – adta hírül a kisalfold.hu.
Szükséghelyzeti engedélyt kapott napraforgóban a parlagfű ellen egy gyomirtó
2019. május 1-től július 31-ig engedélyezte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Viballa™ gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását napraforgó kultúrában parlagfű ellen.
Változott a jogszabály: nem várják meg a júliust a parlagfű-ellenőrzésekkel
Változott a jogszabály, eltörölték a jól ismert július 1-jei határidőt – mostantól a parlagfű zöldbimbós állapotának kialakulását kell megakadályozni, és ezt a hatóságok folyamatosan ellenőrzik. A jogszabály-módosításnak szakmai indoka volt, világossá vált ugyanis, hogy a virágzást közvetlenül megelőző kaszálásnak nincs érdemi hatása, más irányban kell keresni a megoldást.
Előző 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.