Több mint százhektárnyi parlagfüves területet számoltattak fel Csongrában
Több mint százhektárnyi parlagfűvel fertőzött területet azonosítottak már Csongrád megyében, a hó eleji helikopteres felderítésnek köszönhetően pedig várhatóan a 250-et is meghaladja majd a kiszabott bírságok száma.
Somogy megyei a negatív csúcs
Somogyban találták meg a legnagyobb parlagfűvel fertőzött területet hazánkban. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal augusztusban és szeptemberben légi felvételeket készített. Ezeken látható az a 42 hektáros, parlagfűvel fertőzött terület, amely Somogyegres határában fekszik. A tulajdonos több milliós bírságra számíthat.
Évi 40 milliárdot költenek az allergiások a tüneteik enyhítésére
Legalább kétmillió ember parlagfű-allergiás Magyarországon, de egyelőre eredménytelen a harc a parlagfű ellen – mondta a Világgazdaságnak Kelen Andrásné, a ParlagfűPollen No Egyesület (PPNE) elnöke.
Országosan zajlik a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése
A megyei kormányhivatalok szakembereinek közreműködésével jelenleg országosan zajlik a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése. A módszer óriási előnye, hogy a helikopteres bejárás során nagy területeket tudnak áttekinteni rövid idő alatt. Az érintett hatóságok ebben az évben is több százezer hektárnyi területet vizsgálnak át a magasból.
Még egy hónapig tart a földi és légi felderítés
Július elseje óta 11 millió forint bírságot szabtak ki a hatóságok a parlagfű miatt. A földi és légi felderítés még egy hónapig tart - közölte az InfoRádióban a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese.
Pécsett is számos bejelentés érkezik a parlagfüves területekről
Idén is számos bejelentés érkezett parlagfüves területekről a pécsi önkormányzathoz.
Közterület-felügyelők figyelik Debrecenben a parlagfüves területeket
Csak mostanáig 260 bejelentést kellett kivizsgálni a cívisvárosban a parlagfű miatt. Pedig a bírság tekintélyes és még tart a parlagfűszezon.
Közfoglalkoztatottak irtják a parlagfüvet Békésben
Hasonlóan a 2014-2016. években végzett parlagfű-mentesítési munkákhoz, a bevált gyakorlatnak megfelelően az idei évben is négy ütemben zajlott a mentesítés a közfoglalkoztatási programok keretén belül - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal.
Országszerte támad a parlagfű
A hétvégén a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, és országszerte eléri a nagyon magas szintet - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet Facebook-oldalán.
Légi felderítés a készenléti rendőrség helikoptereivel
Megkezdődött az idén is a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereinek részvételével és a készenléti rendőrség helikoptereinek közreműködésével a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelynek során több százezer hektárnyi területet tekintenek át a magasból – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.
Előző 1 2 3 4 5 6  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.