Félmilliárdnyi támogatástól estek el a gondatlan gazdák
Mintegy ötszázmillió forintnyi agrártámogatástól estek el az elmúlt három évben a gazdálkodók az elhanyagolt földterületek miatt.
Veszélyes parlagfűkészítményeket árulnak a neten
Vese- és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, lekvárok, kivonatok, melyeket parlagfű-allergia gyógyítására ajánlanak az interneten.
Jelentősen csökkent a parlagfű pollenkoncentrációja
Az átvonuló hidegfront és a csapadékos időjárás hatására a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte jelentősen csökkent – közölte Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.
Tovább fokozódik a pollenterhelés
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja valamennyi kül- és belterületi ingatlantulajdonos figyelmét, hogy a fokozódó pollenkoncentráció miatt kiemelten ügyeljenek a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartására.
Extrém magas pollenkoncentráció az Alföldön
Extrém magas parlagfű pollenkoncentráció miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnapra az Alföld egyes területeire.
Nagyon magas parlagfű pollenterhelés várható a hétvégén
A hétvégén az ország nagy részén nagyon magas parlagfű pollenterhelés várható – olvasható az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Facebook-oldalán.
Helikopteres felderítés Győr-Moson-Sopron megyében
Helikopteres felderítéssel segítik a parlagfű elleni védekezést Győr-Moson-Sopron megyében is, a szemle előtt a péri repülőtéren tartottak sajtótájékoztatót a megyei kormányhivatal és az ellenőrzést végző hatóságok illetékesei.
Somogyban is megkezdődik a parlagfű légi felderítése
Országosan már több megyében lezajlott, Somogy megyében, annak is a déli részén szeptember 4-én kezdődik a parlagfű légi felderítése.
Parlagfű-nagyhatalom vagyunk
A világon Magyarországon a legtöbb a parlagfű, és láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát – mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatornán.
Először végeznek helikopteres parlagfű-felderítést Heves megyében
Először végeznek helikopteres parlagfű-felderítést Heves megyében, az egynapos szemlét a Belügyminisztérium és az Agrárminisztérium támogatja - jelentette be a megyei kormányhivatal főigazgatója a Gyöngyös-Pipishegyi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
Előző 1 2 3 4 5 6  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.