A tavaszias időjárással az első allergén növények pollenjei is megjelennek
Az allergiaszezon hazánkban általában februárban kezdődik, de az idén már az év elején megindult a korai növények virágzása. A tartósan meleg idő a természetben is zavart keltett: az országban sok helyen virágzik a mogyoró, de az aktuális jelentések szerint már a gombaspórák is jelen vannak a levegőben.
A parlagfű elleni védekezést is ellenőrzi az Állami Számvevőszék
Kiemelt feladatának tekinti az Állami Számvevőszék a fenntartható fejlődést szolgáló programok - többek között a levegőtisztasági, hulladékgazdálkodási, gyermekvédelmi, felsőoktatási célú intézkedések vagy a parlagfű elleni védekezés - ellenőrzését - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) ülésén az Országgyűlésben.
Országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel
2017-ben országszerte 3270 parlagfű foltot derítettek fel több mint ötezer hektáron, közérdekű védekezést pedig 2721 esetben rendeltek el a földhivatal által november 17-éig megadott adatok alapján – derült ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter leveléből.
Nem változott a parlagfüves területek nagysága
Nem változott idén a parlagfűvel szennyezett területek nagysága - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökhelyettese. Jordán László hozzátette: ebben az évben több mint 120 millió forint bírságot szabtak ki.
A polgárőrségnek fontos szerepe van a parlagfű elleni védekezésben
Fontosnak tartja a polgárőrség szerepét a parlagfű elleni védekezésben, a földtulajdonosok szemléletformálásában a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
Újabb illegális parlagfűkészítményeket vontak ki a forgalomból
A néhány héttel korábbi eset után ismét illegális parlagfűkészítményeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Ambrózia olajkapszula, a Parlagfű virágeszencia és a Parlagfű tea elnevezésű, engedély nélkül emberi fogyasztásra kínált árucikkeket a bio élelmiszer nagykereskedelmi egységek ellenőrzése során találták a hivatal szakemberei.
Kivonták a forgalomból az „Istenek eledelét”
Csaknem két mázsa illegálisan forgalmazott parlagfű tablettát és a tabletta alapanyagaként szolgáló porított parlagfüvet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Bács-Kiskun megyei vállalkozásnál. Az "Istenek eledele" néven forgalmazott terméket a hatóság azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, valamint visszahívta a kereskedelemből.
Ötezer hektár parlagfüves területet találtak
A szakemberek mintegy ötezer hektár parlagfűvel szennyezett területet találtak, a kiszabott bírság meghaladta a hatvanmillió forintot. A megelőzésben, a felderítésben és a szemléletformálásban a polgárőrök is segítenek.
Hamarosan véget ér az idei parlagfűszezon
Az Országos Közegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a parlagfű pollenszezon már a végéhez közelít.
Több mint 11 milliárd forintot fordítanak az allergiás megbetegedések visszaszorítására
Javuló tendenciát mutat az elmúlt években a járóbeteg-szakellátás és -gondozás keretében kezelt, parlagfű-érzékenységgel összefüggésbe hozható betegek száma – tudatta Rétvári Bence, a humántárca államtitkára parlamenti írásbeli válaszában, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (jelenleg: NEAK) adataira hivatkozva.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.