Több a parlagfű-bírság, mint tavaly ilyenkor
Az idei év augusztusáig eddig 139 esetben büntetett a Nébih, a kiszabott bírság összesen 6,6 millió forint volt. Tavaly ugyanezen időszakig 5,7 millió forint volt a bírság – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Világgazdaság megkeresésére.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 09. 09.)
Az egész országban virágzik a parlagfű. A virágzó, pollent szóró parlagfüvek aránya a megyék többségében 60-100 % közötti, a virágzás csúcsidőszakában vagyunk, a pollenszórás folyamatos.
A Parlagfű Bejelentő Rendszer már mobilalkalmazásként is elérhető
Elkészült a lakossági bejelentések kezelésének megkönnyítése céljából létrejött Parlagfű Bejelentő Rendszer mobilalkalmazása, amit bárki letölthet az Android- és IOs-rendszerű okostelefonjára.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 08. 26.)
Az egész országban virágzik a parlagfű. A virágzó, pollent szóró parlagfüvek aránya a megyék többségében 30-100% közötti, a virágzás csúcsidőszakában vagyunk, a pollenszórás folyamatos.
Inkább barátunk, mint ellenségünk lehet a parlagfű-olajosbogár
A parlagfű-olajosbogár hatékonyabb lehet az allergén növény ellen, mint amit mi, magyarok valaha is parlagfű-mentesítés címén fel tudtunk mutatni. Ehhez az kell, hogy nagy egyedszámban el tudjon terjedni, és ne változtassa meg az étvágyát, de mindkettőre jó esély látszik. Külföldi tapasztalatok szerint az új jövevény inkább barát lesz, mint ellenség.
A Nébih szerint nem eredménytelen a Parlagfű Bejelentő Rendszer
A Parlagfűpollen No Egyesület eredménytelennek és átláthatatlannak tartja az állami Parlagfű Bejelentő Rendszer működését. A Nébih szerint a rendszer jól működik, de a parlagfű kiirtása továbbra is a földhasználók feladata.
Mesterségesen szaporítanák fel a parlagfű természetes ellenségét
Új biológiai védekezéssel kísérleteznek magyar kutatók a parlagfű ellen, várakozásuk szerint a parlagfű-olajosbogár hatékonyan ritkíthatja a gyomnövényt - jelentették be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint az Eötvös Loránd Kutató Hálózat Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (ATK Növi) sajtótájékoztatóján.
Csongrád az idén kevésbé fertőzött
Lényegesen kevesebb a parlagfű, a gazdák sokkal tudatosabbak és szabálykövetőbbek, de gondok azért akadnak – írta a Szeged.hu.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 08. 12.)
Augusztus elején a parlagfű fejlettsége továbbra is változatos képet mutat az országban. A parlagfüvek nagysága a sziklevelestől a kétméteres magasságig terjed.
Miért nem tudunk megszabadulni a parlagfűtől?
Minden hektár parlagfűvel fertőzött tábla két-háromszor akkora kárt okoz a nemzetgazdaságnak, mint a rajta álló termény értéke.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.