Veszélyes parlagfűkészítményt vontak ki a forgalomból
Több hatósági ellenőrzés során összesen mintegy 10 liter illegálisan forgalmazott, emberi fogyasztásra szánt parlagfű terméket vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból és vettek hatósági zár alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Zala megyei vállalkozásnál.
Véget ért a parlagfűszezon
Véget ért a parlagfűszezon – a gyomnövény pollenkoncentrációja országszerte alacsony, és az előrejelzés szerint ez nem is változik az elkövetkezendő időszakban.
A Kárpát-medence Európa legfertőzöttebb régiója
Magyarország, illetve a Kárpát-medence, európai viszonylatban a parlagfűvel leginkább fertőzött régiók közé tartozik, ugyanakkor a hazai védekezési rendszer semmivel sem marad el hatékonyságát tekintve a hasonlóan fertőzött régiókhoz képest – mondta dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az Origónak adott interjúban.
Sok a parlagfű a napraforgóban
A Gabona Contol laboratóriumainak vizsgálata szerint a parlagfűmag mennyisége több napraforgótételnél is meghaladta az EU által előírt maximális koncentráció mértékét.
Kitiltja a Google a tudományos alapot nélkülöző terápiákat
Parlagfű, mint rákgyógyszer – az ilyen, és ehhez hasonló kamuhirdetések kiirtására készül a keresőóriás.
Nagyon magas a pollenkoncentráció
A parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén eléri a nagyon magas szintet. Az Alföldön, a főváros térségében, valamint a Dunántúl keleti területein a gyomnövénnyel erősen fertőzött területek környezetében azonban a pollenszennyezés elérheti az extrém magas szintet is – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Parlagfű-csúcsszezon várható
Az előző évekhez képest kissé késve, de augusztus első hetében elkezdődött a parlagfű tömeges virágzása. A kedvező időjárás miatt a pollen mennyisége pár nap alatt többszörösen meghaladta az allergiás tüneteket okozó koncentrációt.
Továbbra is tombol a parlagfűszezon
Várhatóan továbbra is nagyon magas marad a parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban az ország nagy részén, ami másodfokú riasztásnak felel meg, de a parlagfűvel erősen fertőzött területek közvetlen környezetében, elsősorban az Alföldön extrém magas pollenterhelés is előfordulhat – közölte Facebook-oldalán a tisztifőorvos.
Extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja
Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható – hangzott el az M1 Híradójában.
Fokozódik a parlagfű pollenszórása
Emelkedik a pollenkoncentráció, a parlagfűvel fertőzött területeken harmadfokú riasztás lehet.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.