Szabolcsban is megkezdődik a légi felderítés
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében augusztus utolsó napjaiban indul a parlagfűvel fertőzött táblák légi úton történő felderítése.
Extrém magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban várhatóan tovább emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja: országszerte elérheti a nagyon magas szintet, sőt az erősen fertőzött területek közvetlen környezetében extrém magas is lehet – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Október közepéig tarthat az allergiaszezon
A parlagfűszezon várhatóan szeptember elején fog tetőzni. Ezt követően már folyamatosan csökkenni fog a pollenkoncentráció, azonban egészen október közepéig számíthatnak az allergiások arra, hogy tüneteik lesznek – erről beszélt az InfoRádió adásában Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője.
Megújult a Parlagfű kisokos
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az új tanévben is az általános iskolák figyelmébe ajánlja a „Parlagfű kisokos” című információs füzetet.
Már nincs türelmi idő a parlagfű kötelező irtására
Ettől az évtől megszűnt a földtulajdonosok és földbérlők kötelező parlagfűirtására vonatkozó türelmi idő ‒ mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.
Átmenetileg javul a parlagfűhelyzet
Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására átmenetileg országszerte javult a helyzet - közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Országszerte emelkedhet a parlagfű pollenkoncentrációja
A következő napokban várhatóan országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja – közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.
Az Alföldön már tüneteket okozhat a parlagfű
Az Alföldön már tüneteket is okozhat a parlagfűpollen megnövekedett szintje a levegőben, fokozatosan elkezdődik a parlagfűszezon. Magyarországon évente mintegy 20 ezer új beteggel nő az allergiások száma, de ebbe nemcsak a parlagfű, hanem más allergiák is beletartoznak.
Helikopteres szemle Csongrádban
Drón után helikoptert is bevetettek a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, hogy a nehezen hozzáférhető helyeken is felderíthessék a parlagfüves területeket.
A pollenszórás helyenként már allergiás tüneteket okozhat
Ugyan még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása, de a pollenszórás július utolsó napjaiban az Alföldön, a fővárosban és térségében már elérheti az allergiás tüneteket okozó szintet – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.