Mesterségesen szaporítanák fel a parlagfű természetes ellenségét
Új biológiai védekezéssel kísérleteznek magyar kutatók a parlagfű ellen, várakozásuk szerint a parlagfű-olajosbogár hatékonyan ritkíthatja a gyomnövényt - jelentették be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint az Eötvös Loránd Kutató Hálózat Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (ATK Növi) sajtótájékoztatóján.
Csongrád az idén kevésbé fertőzött
Lényegesen kevesebb a parlagfű, a gazdák sokkal tudatosabbak és szabálykövetőbbek, de gondok azért akadnak – írta a Szeged.hu.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 08. 12.)
Augusztus elején a parlagfű fejlettsége továbbra is változatos képet mutat az országban. A parlagfüvek nagysága a sziklevelestől a kétméteres magasságig terjed.
Miért nem tudunk megszabadulni a parlagfűtől?
Minden hektár parlagfűvel fertőzött tábla két-háromszor akkora kárt okoz a nemzetgazdaságnak, mint a rajta álló termény értéke.
Néhány megyében már tüsszöghetnek az allergiások a parlagfűtől
A csalánfélék és a gombafélék is többfelé okozhatnak allergiás tüneteket.
Akcióban a debreceni parlagfűkommandó
Csaknem 533 ezer négyzetméteren találtak szennyezett területet, ezeknek a kaszálása megtörtént.
Indul a parlagfűszezon
Helyenként már tüneteket okozó mennyiségben van jelen az erősen allergén növény virágpora.
Országos parlagfű helyzetkép (2021. 07. 30.)
Július végén a parlagfű fejlettségi állapota továbbra is változatos képet mutat az országban. A parlagfüvek nagysága az országban a sziklevelestől a 180 centiméteres magasságig terjed.
A parlagfű a patkány mellett az egyik legkártékonyabb, invazív faj Európában
A patkányokat és a parlagfüvet tartják az Európában legtöbb kárt okozó, invazív fajnak. Az Egyesült Királyságban és Spanyolországban okozzák a legtöbb kárt a behurcolt fajok.
Győr környékén is indul a légi felderítés
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal munkatársai a héten megkezdték a nyaranta szokásos légi felderítést, melynek célja, hogy a parlagfűvel fertőzött táblákat „leplezzenek le”.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.