2011 tavaszától új, korszerű és biztonságos játszótéren játszhatnak a hernádi gyerekek. A település egy négymillió forint értékű játszóteret nyert Pest Megye Önkormányzata és a „Tégy a parlagfű ellen!” Alapítvány parlagfű-mentesítési versenyén
HimalaYa néven sóbarlang nyílt a fővárosi Szent Rókus Kórház épületében - számolt be az OrientPress Hírügynökség.
Elsősorban az allergiásoknak, de számos más betegségben szenvedőknek is enyhülést hozhat a budapesti Szent Rókus Kórházban most elkészült úgynevezett Himalája-sószoba a puk.hu beszámolója szerint.
Megnyílt a Himalaya elnevezésű sóbarlang a Szent Rókus Kórházban - közölte rövid tudósításában a Népszava.
A "Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítvány támogatásával parajdi sótéglával kirakott sószobákat adtak át a Mesevár Óvodában - adta hírül a Duna Televízió.
Nagy volt a boldogság Pest megye egyik legősibb községében, Újhartyánban. A hozzávetőleg háromezer lelket számláló település ugyanis leleményességének és a lakók összefogásának köszönhetően egy négymillió forint értékű játszótérrel gazdagodott a Pest Megyei Önkormányzat és a "Tégy a parlagfű ellen" alapítvány által meghirdetett versenyen - írta a Napvilág.Net Kulturális Hírportál és Online Magazin.
Gyalogolj vagy fuss velünk, és tégy a parlagfű ellen címmel rendez gyalogló- és futónapot vasárnap délelőtt 10 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban a "Tégy a parlagfű ellen!" közhasznú alapítvány - írta a Magyar Nemzet.
Futónapot szervezett Budapesten a Tégy a parlagfű ellen Közhasznú Alapítvány. A Margitszigeten mindenkit szívesen láttak, aki azért futott vagy gyalogolt, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a parlagfű veszélyeire - hangzott el a DunaTV-ben 2008. október 12-én.
Futó- és gyaloglóprogramokkal színesített közösségi napot rendezett tegnap a Margitszigeti Atlétikai Centrumban a Tégy a parlagfű ellen! közhasznú alapítvány. A rendezvényen a gyorsan terjeszkedő gyom okozta, immár népbetegség méretű parlagfű-allergia veszélyeire igyekeztek felhívni a figyelmet. Az enyhe légúti panaszoktól az asztmatikus súlyosságú tünetekig sokféle formában jelentkező betegség jelenleg a hazai lakosság ötödét érinti, és az allergiások száma átlagosan tízévente duplázódik - írja a Népszabadság.
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.