Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia
Kötőhártya-gyulladást is okozhat a parlagfű-allergia, gyakran az orr- és a hallójáratot is érinti – közölte a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.
Tévhitek és tények a parlagfűről
A parlagfű-allergia kezelhető kecsketej fogyasztásával? A parlagfű tartalmú teák, tabletták immunterápiás hatásúak?
Mivel kezeljük a parlagfű allergia tüneteit?
Javában tart a parlagfűszezon, sokan szenvednek allergiás tünetektől, amiket antihisztaminok segítségével próbálnak enyhíteni. Nem mindegy azonban, milyen készítményt választunk. Bizonyos készítmények alkalmasabbak a szénanátha, mások a viszkető bőrtünetek kezelésére. A legjobb eredményt akkor várhatjuk, ha orvosi ellenőrzés mellett, személyre szabott terápiát alkalmazunk, ami adott esetben jelentheti akár több gyógyszer kombinációját is.
A dinnye is bajt okozhat a parlagfű-allergiásoknál
Hogyan válhat a legkedveltebb nyári gyümölcsből, a görögdinnyéből kellemetlen tüneteket okozó allergén? A parlagfű-túlérzékenyeknél keresztallergia fordulhat elő – derült ki egy érintett beszámolójából, amit az NLCafé tett közzé.
Az allergiás kötőhártya-gyulladást leggyakrabban a parlagfű okozza
Az allergiás kötőhártya-gyulladást túlnyomórészt a július végétől őszig virágzó parlagfű okozza, ugyanakkor egész évben megmaradhatnak a szem viszketésével, duzzadtságával, váladékozásával, vörösségével járó tünetek.
Még elkezdhető az allergén immunterápia
Az allergiás tünetek ellen több készítményt is bevethetünk, de ahhoz, hogy a kezelés hatásos legyen, tudnunk kell, hogy melyiket, milyen időpontban kell elkezdeni. Ha parlagfű allergiás és a tüneti kezelésnél hatékonyabb, tartós megoldást keres, már csak pár hete maradt a kezdésre.
A szója is allergiás a parlagfűre
A parlagfű terjedése nemcsak az allergiás megbetegedések, hanem a szántóföldi növénytermesztésben keletkező károk miatt is sok problémát okoz. Az Amerikai Egyesült Államok közép-keleti részén úgy találták a tudósok, hogy a parlagfűvel szennyezett szójaföldön drasztikusan visszaesik a termés mennyisége.
A parlagfű terjedését a légszennyezettség is segíti
A klímaváltozás miatt az elmúlt években jelentősen megnőtt a pollenszezon hossza, az egyes növények pollenszórása összemosódhat, ami még erősebb tüneteket okoz az allergiásoknak. A legrosszabb helyzetben a fűfélékre és a parlagfűre allergiások vannak, a megfigyelések szerint ugyanis ezen növények pollenkibocsátása a légszennyezettség növekedésével egyenes arányban emelkedik.
Kevesen ismerik fel az allergiás betegség súlyát
Annak ellenére, hogy itthon a lakosság több mint 50 százaléka érzékeny legalább egy allergénnel szemben, a betegség súlyát még mindig kevesen ismerik fel. Prof. Dr. Nékám Kristóf allergológus erről és a hiányzó ismeretek életveszélyes következményéről is beszélt a Prima Medica Szakmai Napon tartott előadásában.
Molekuláris allergiavizsgálat segíti a betegek pontosabb diagnosztizálását
Magyarországon csaknem kétmillióan küzdenek allergiás tünetekkel, legnagyobb részük a parlagfűre allergiás. Az Európában is csak néhány kiemelt allergiacentrumban elérhető új, úgynevezett molekuláris vagy komponensalapú allergiavizsgálati módszer lehetővé teszi az allergiás betegségek pontosabb diagnosztizálását, és ezáltal a célzottabb, immunterápiás kezelését.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.