Sportolási tippek allergiásoknak
A parlagfű magas pollenkoncentrációja rendkívül kellemetlen mellékhatásokkal nehezíti meg az erre érzékeny emberek életét. Ettől függetlenül az allergiásoknak nem függetlenül kell bezárkózni otthonukba.
A parlagfűszezonban segít a sóbarlang
A tavasztól őszig tartó allergiaszezon csúcsa az augusztus, hiszen ekkor virágzik a legagresszívebb allergén, a parlagfű. A védekezés természetes módja a sóterápia, mely akkor lehet eredményes, ha már a tünetek megkezdése előtt elkezdtük. Ám a sóbarlang nem csak testi, de lelki egészségünknek is forrása lehet.
Autózás allergénmentesen
A mutatós plüsskárpit a poratkák kedvelt élőhelye, a kiömlött kávéfolt a szőnyegen ideális hely a baktériumok megjelenéséhez, a tavalyi pollenszűrővel működtetett klíma hatásfoka mellett pedig akár lehúzott ablakkal is közlekedhetnénk. Mit tegyünk, hogy az allergéneket száműzzük az autónkból?
Gyógynövény-e a parlagfű?
Dr. Csupor Dezső gyógyszerész, az SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet egyetemi adjunktusa a Ködpiszkáló blogon cáfolta a parlagfűre gyógynövényként tekintők körlevelekben terjesztett téziseit.
Érdemes lehet kukoricát termeszteni a parlagfüves területeken
A parlagfű a legnagyobb kárt a kapásnövényekben, leginkább a kukoricavetésekben okozza, agresszivitásával elnyomja a kultúrnövényeket, miközben felhasználja a talaj tápanyag- és vízkészletét. A hatékony védekezés módjairól érdemes szakemberek tanácsát kérni – figyelmeztetett közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Az antibiotikum asztmára hajlamosít?
Egyes vizsgálatok azt igazolták, hogy az egy éves születésnap előtt szedett antibiotikumok növelik a gyermeknél az asztma kialakulásának kockázatát. Az újabb kutatások szerint az összefüggésben a sérült bélflóra mellett szerepet játszanak genetikai tényezők, és a csökkent immunvédekezés is.
Asztma és csontritkulás – ok és okozat?
Megijedni nem kell, még nem tudják mi az összefüggés a két betegség között, de a Health Day-ben publikált tanulmány szerint az asztmásoknál nagyobb a csontritkulás esélye, mint az alap populációban.
Depressziós tüneteket okozhat az allergia
Dr. Paul Marshall, a minneapolisi Hennepin Megyei Egészségügyi Központ idegsebésze arra az érdekes összefüggésre mutatott rá, mely szerint az allergiás tünetektől szenvedők nagyobb eséllyel vannak kitéve a depressziónak is.
Az allergiás asztma tünetei
Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik allergia is. A tavaszi-nyári pollenszezonban magas a levegőben található allergének száma, így különösen fontos, hogy a betegek megismerjék az asztmás rohamot provokáló tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.
Közel negyven éve ismerjük az allergiás tünetek okozóját
1966-ban azonosították azt az ellenanyagot, amely döntő szerepet játszik az allergiás reakció kialakulásában: a felfedezés mérföldkövet jelentett az allergia mechanizmusának megismerésében és kezelésében egyaránt. Az IgE ellenanyag szerepét dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa ismertette.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.