Egyszerű náthától is fájhat a fül
A középfül-gyulladás okozója lehet vírus, vagy baktérium. A fertőzés forrása gyakran más betegség, például nátha, influenza, vagy allergia, amely az orrjáratok és a torok duzzanatát okozza. A tünetekről és a kezelésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.
Házi kedvenceink is szenvednek a parlagfűtől
Az Amerikai Egyesült Államokban is komoly gondot okoz a parlagfű terjedése. Ennek kapcsán érdekes riportot tett közzé a kcrg.com, amely szerint a magas pollenkoncentráció házi kedvenceinknél is súlyos allergiás tüneteket idézhet elő.
Ismerd meg az ellenséged - érdekességek a parlagfűről
Ismeretterjesztő sorozatunk első részében a parlagfű történetével foglalkoztunk, ezúttal az amerikai bennszülöttek, javasemberek praktikáit mutatjuk be. Lázcsillapításra, fertőtlenítésre, hasi fájdalmak kezelésére is használható a sokfelé megtalálható, szívós növény?
Ismerd meg az ellenséged - érdekességek a parlagfűről
Weboldalunkon sok mindent megtudhatnak a parlagfű káros hatásairól, arról, hogyan védekezzünk ellene, kik és milyen módon igyekeznek felszámolni ezt a kártékony növényt. De ismeri a parlagfű történetét, hasznosításának korábbi formáit? Cikksorozatunk első részében ennek jártunk utána.
Parlagfű helyzetkép: közel 1,5 millió allergiás beteg
A parlagfű pollenszórásának csúcsidőszakában a lakosság egyre nagyobb része tapasztalja az allergiás tünetek jelentkezését. Dr. Balogh Katalin szerint a védekezés kulcsa - a parlagfű irtás mellett – a jól beállított tüneti kezelés, vagy a tartós megoldást nyújtó immunterápia.
A cumi a kulcs az allergia megfékezésében?
Egy friss tanulmányból választ kaphatunk az évek óta húzódó vitás kérdésre: mihez kezdjünk a földre hullott cumival? Svéd kutatók szerint a legjobb, ha saját magunk tisztítjuk meg helyben, a szülők nyálában lévő mikrobák pedig még az allergia megelőzésében is segíthetnek.
Az allergiás reakciók koraszüléshez is vezethetnek
Sokan úgy gondolják, az allergia mindössze azzal jár, hogy a benne szenvedő, tüsszög, prüsszköl, könnyezik, ha kirándulni megy. Azonban ennél sokkal súlyosabb következményei is lehetnek az allergiás megbetegedéseknek, amely hazánkban a WHO jelentése szerint több mint 2 millió, világszerte pedig mintegy 400 millió embert érint.
Az allergia növeli a depresszió valószínűségét
Kutatók szerint a szezonális allergia olyannyira rossz hatással van az érintettek hangulatára, hogy még a depresszió valószínűségét is növeli.
Nem az oltásoktól lesz a gyermek allergiás
Vajon okozhatják-e az oltások, hogy egyre több az allergiás? A szakemberek szerint nem: vizsgálatok igazolták, hogy sem az allergia, sem az asztma kockázatát nem növelik a védőoltások, sőt, akár csökkenthetik is azt.
Miért csukjuk be a szemünket tüsszentés közben?
Itt a tavasz, és vele együtt az allergiaszezon is, amikor egyre több tüsszögő emberrel találkozhatunk. Magát a tüsszögést mindenki ismeri, de vajon arra is tudjuk-e a választ, mért csukjuk be automatikusan a szemünket, valahányszor ránk tör a tüsszentés?
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.