Hét év tapasztalata az immunterápiáról
Dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa 2008 óta foglalkozik az allergia kezelésének egyetlen oki terápiájával, az allergén-specifikus immunterápiával. Azóta több száz beteget kezelt eredményesen, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Tapasztalatairól és az eddig elért eredményekről kérdeztük.
Itthon a parlagfű, a skandinávoknál a poratka az első számú allergén
Az elmúlt húsz évben megduplázódott az allergiások száma Magyarországon, jelenleg a lakosság negyedénél mutatható ki valamilyen túlérzékenységi tünet. Az allergia a környező országokban élőket sem kíméli, van, ahol még magasabb a betegek aránya. Prof. Nékám Kristóf, a Budai Allergiaközpont allergológusa, a Magyar Allergia Szövetség elnöke a megelőzésről és kezelésről nyilatkozott.
Kézi mosogatással lesz kevesebb allergiás gyermek?
Csökkentheti a gyermekkorban kialakuló allergia lehetőségét, ha a családban nem géppel, hanem hagyományosan, vagyis kézzel mosogatják az edényeket - derült ki egy svéd kutatásból.
Egyes allergiagyógyszerek is időskori elbutulást okozhatnak?
Amerikai kutatók összefüggést találtak az időskori elbutulás (demencia) és egyes gyakran használt, többek között altatóként vagy allergia kezelésére adott gyógyszerek szedése között.
A túl sok fehérje sem jó a csecsemőnek
A túlzott, illetve nem megfelelő szerkezetű fehérje fogyasztása az első két életévben növeli mind a későbbi elhízás, mind az allergia kockázatát - írta a Magyar Gyermekorvosok Társasága.
A depresszió is egyfajta allergia lehet
Le kell számolni a tévhittel, hogy a depresszió pusztán pszichés betegség, hiszen vannak biológiai, és fizikai okai is a kialakulásának – álltja egy amerikai kutató.
Az immunterápia valóban tartós megoldás allergiára
A külföldi szakirodalmat a hazai tapasztalatok is igazolják – derül ki dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa és dr. Mohácsi Edit, a Szent János Kórház allergológusa által közösen készített felmérésből. Az elvégzett kezeléseik eredményét összesítve látható, hogy egy évvel az immunterápia befejezését követően sem tértek vissza az allergiás tünetek.
A munkanélküliségtől jobban félünk, mint az asztmától
A betegek többsége fél bevallani, ha úgy véli, hogy a munkahelyi körülmények is szerepet játszanak az asztmája kialakulásában. Mit tegyen, ha asztmás és erősen szennyezett, a légutakat károsító környezetben dolgozik?
Sportolási tippek allergiásoknak
A parlagfű magas pollenkoncentrációja rendkívül kellemetlen mellékhatásokkal nehezíti meg az erre érzékeny emberek életét. Ettől függetlenül az allergiásoknak nem függetlenül kell bezárkózni otthonukba.
A parlagfűszezonban segít a sóbarlang
A tavasztól őszig tartó allergiaszezon csúcsa az augusztus, hiszen ekkor virágzik a legagresszívebb allergén, a parlagfű. A védekezés természetes módja a sóterápia, mely akkor lehet eredményes, ha már a tünetek megkezdése előtt elkezdtük. Ám a sóbarlang nem csak testi, de lelki egészségünknek is forrása lehet.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.