Asztma és csontritkulás – ok és okozat?
Megijedni nem kell, még nem tudják mi az összefüggés a két betegség között, de a Health Day-ben publikált tanulmány szerint az asztmásoknál nagyobb a csontritkulás esélye, mint az alap populációban.
Depressziós tüneteket okozhat az allergia
Dr. Paul Marshall, a minneapolisi Hennepin Megyei Egészségügyi Központ idegsebésze arra az érdekes összefüggésre mutatott rá, mely szerint az allergiás tünetektől szenvedők nagyobb eséllyel vannak kitéve a depressziónak is.
Az allergiás asztma tünetei
Az allergiás asztma az asztmás betegségek leggyakoribb típusa. Az asztmás gyermekek közel 90 százalékánál, a felnőttek 65 százalékánál jelentkezik allergia is. A tavaszi-nyári pollenszezonban magas a levegőben található allergének száma, így különösen fontos, hogy a betegek megismerjék az asztmás rohamot provokáló tényezőket és a megelőzés lehetőségeit.
Közel negyven éve ismerjük az allergiás tünetek okozóját
1966-ban azonosították azt az ellenanyagot, amely döntő szerepet játszik az allergiás reakció kialakulásában: a felfedezés mérföldkövet jelentett az allergia mechanizmusának megismerésében és kezelésében egyaránt. Az IgE ellenanyag szerepét dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa ismertette.
A pollenallergia egész évben kínozhat
Egyre gyakoribb, hogy egész évben megmaradnak az allergiás tünetek a pollenallergiás betegeknél.
Az immunterápia a földimogyoró-allergiásoknak is segíthet
Egyre többen tudják, hogy az immunterápiával számos esetben kiválóan gyógyíthatók a légúti allergiák, köztük a hazánkban leggyakrabban előforduló parlagfű-allergia. Ám a módszer más allergének esetében is alkalmazható: egy amerikai kutatás szerint a terápiával akár a földimogyoró fogyasztása során jelentkező tünetek is megszűntethetők.
Egyszerű náthától is fájhat a fül
A középfül-gyulladás okozója lehet vírus, vagy baktérium. A fertőzés forrása gyakran más betegség, például nátha, influenza, vagy allergia, amely az orrjáratok és a torok duzzanatát okozza. A tünetekről és a kezelésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.
Házi kedvenceink is szenvednek a parlagfűtől
Az Amerikai Egyesült Államokban is komoly gondot okoz a parlagfű terjedése. Ennek kapcsán érdekes riportot tett közzé a kcrg.com, amely szerint a magas pollenkoncentráció házi kedvenceinknél is súlyos allergiás tüneteket idézhet elő.
Ismerd meg az ellenséged - érdekességek a parlagfűről
Ismeretterjesztő sorozatunk első részében a parlagfű történetével foglalkoztunk, ezúttal az amerikai bennszülöttek, javasemberek praktikáit mutatjuk be. Lázcsillapításra, fertőtlenítésre, hasi fájdalmak kezelésére is használható a sokfelé megtalálható, szívós növény?
Ismerd meg az ellenséged - érdekességek a parlagfűről
Weboldalunkon sok mindent megtudhatnak a parlagfű káros hatásairól, arról, hogyan védekezzünk ellene, kik és milyen módon igyekeznek felszámolni ezt a kártékony növényt. De ismeri a parlagfű történetét, hasznosításának korábbi formáit? Cikksorozatunk első részében ennek jártunk utána.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.