A túl sok fehérje sem jó a csecsemőnek
A túlzott, illetve nem megfelelő szerkezetű fehérje fogyasztása az első két életévben növeli mind a későbbi elhízás, mind az allergia kockázatát - írta a Magyar Gyermekorvosok Társasága.
A depresszió is egyfajta allergia lehet
Le kell számolni a tévhittel, hogy a depresszió pusztán pszichés betegség, hiszen vannak biológiai, és fizikai okai is a kialakulásának – álltja egy amerikai kutató.
Az immunterápia valóban tartós megoldás allergiára
A külföldi szakirodalmat a hazai tapasztalatok is igazolják – derül ki dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa és dr. Mohácsi Edit, a Szent János Kórház allergológusa által közösen készített felmérésből. Az elvégzett kezeléseik eredményét összesítve látható, hogy egy évvel az immunterápia befejezését követően sem tértek vissza az allergiás tünetek.
A munkanélküliségtől jobban félünk, mint az asztmától
A betegek többsége fél bevallani, ha úgy véli, hogy a munkahelyi körülmények is szerepet játszanak az asztmája kialakulásában. Mit tegyen, ha asztmás és erősen szennyezett, a légutakat károsító környezetben dolgozik?
Sportolási tippek allergiásoknak
A parlagfű magas pollenkoncentrációja rendkívül kellemetlen mellékhatásokkal nehezíti meg az erre érzékeny emberek életét. Ettől függetlenül az allergiásoknak nem függetlenül kell bezárkózni otthonukba.
A parlagfűszezonban segít a sóbarlang
A tavasztól őszig tartó allergiaszezon csúcsa az augusztus, hiszen ekkor virágzik a legagresszívebb allergén, a parlagfű. A védekezés természetes módja a sóterápia, mely akkor lehet eredményes, ha már a tünetek megkezdése előtt elkezdtük. Ám a sóbarlang nem csak testi, de lelki egészségünknek is forrása lehet.
Autózás allergénmentesen
A mutatós plüsskárpit a poratkák kedvelt élőhelye, a kiömlött kávéfolt a szőnyegen ideális hely a baktériumok megjelenéséhez, a tavalyi pollenszűrővel működtetett klíma hatásfoka mellett pedig akár lehúzott ablakkal is közlekedhetnénk. Mit tegyünk, hogy az allergéneket száműzzük az autónkból?
Gyógynövény-e a parlagfű?
Dr. Csupor Dezső gyógyszerész, az SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet egyetemi adjunktusa a Ködpiszkáló blogon cáfolta a parlagfűre gyógynövényként tekintők körlevelekben terjesztett téziseit.
Érdemes lehet kukoricát termeszteni a parlagfüves területeken
A parlagfű a legnagyobb kárt a kapásnövényekben, leginkább a kukoricavetésekben okozza, agresszivitásával elnyomja a kultúrnövényeket, miközben felhasználja a talaj tápanyag- és vízkészletét. A hatékony védekezés módjairól érdemes szakemberek tanácsát kérni – figyelmeztetett közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Az antibiotikum asztmára hajlamosít?
Egyes vizsgálatok azt igazolták, hogy az egy éves születésnap előtt szedett antibiotikumok növelik a gyermeknél az asztma kialakulásának kockázatát. Az újabb kutatások szerint az összefüggésben a sérült bélflóra mellett szerepet játszanak genetikai tényezők, és a csökkent immunvédekezés is.
Előző 1 2 3 4 5 6 7  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.