A kezeletlen allergia miatt asztma alakulhat ki
Fontos, hogy az allergiás tünetek kezelve legyenek, mert anélkül akár asztma is kialakulhat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője az M1 aktuális csatornán.
Van a parlagfűnek hazánkban természetes ellensége?
Erre a kérdésre adott választ dr. Mikulás József növényorvos az Agrofórum Online oldalán.
Nem csak parlagfű okozhat szénanáthát
Egy orrsövényferdülés, duzzadt orrkagylók, de akár egy rosszindulatú orrmelléküreg-daganat is eredményezhet tartós orrdugulást, orrfolyást, ezeket diagnosztizálni csak szakember tudja – mondta el Bella Zsolt fül-orr-gégész a Délmagyarnak.
A fekete üröm és az aranyvessző is sok gondot okoz az allergiásoknak
A parlagfűhöz hasonlóan a fekete üröm és az aranyvessző pollenje is jelentős mértékben allergiakeltő, sőt, keresztallergiákat is okozhatnak.
A kalcium nem használ az allergiás tünetekre
A kalcium semmit nem használ az allergiás tünetekre - mondta Nékám Kristóf, a Magyar Allergiaszövetség elnöke az M1 aktuális csatornán.
Parlagfű allergiára gyanakszom, mit tegyek?
Hazánkban továbbra is vezető allergén a parlagfű, ez okozza a légúti allergiások többségénél a szénanáthás tüneteket. Évről-évre egyre több a beteg, allergia gyerekeknél és felnőttkorban is jelentkezhet. Dr. Balogh Katalin allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát arról kérdeztük, hogy mit tegyen, aki ebben az évben először gyanítja, hogy a tünetei hátterében allergia lehet.
A klímaváltozás miatt tovább terjedhet a parlagfű
A klímaváltozás közvetlen és közvetett egészségügyi kockázatokkal jár: ilyen a hőség és a légszennyezés miatti elhalálozás, a nyugat-nílusi és a dengue-láz vagy a rendkívül allergén parlagfű további terjedése. Mit lehet tenni ezek ellen? Erre keresett választ az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete.
Mikor és hogyan védekezzünk a parlagfű ellen?
Dr. Mikulás József nyugalmazott növényvédelmi osztályvezető, címzetes főiskolai tanár az Agrofórum Online oldalán foglalta össze a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatos tudnivalókat.
Hogyan lett szupergyom a parlagfű?
Másfél évtizedes tudományos nyomozás után a célegyenesbe fordultak Poczai Péter parlagfűkutatásai. A növénybiológus a növénygyűjtemények, azaz a herbáriumok mélyén talált rá a megoldásra, de az eredményhez kellett a neandervölgyiek genomja és a fotoszintézisért felelős kloroplasztisz is.
Május végéig elkezdhető az immunterápia
A parlagfű-allergiásoknak még a tavasz folyamán érdemes elvégeztetniük a szükséges vizsgálatokat, ha a tüneti kezelés helyett idén az allergén immunterápiát választják. A terápiával összefüggő kérdésekre dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa adott válaszokat.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.