A sok kutyapiszok is hozzájárulhat a parlagfű terjedéséhez
A "túltrágyázás" csökkenti a biológiai sokféleséget és hozzájárul ahhoz, hogy a parlagfű vagy csalánfélék kiszorítsák a többi őshonos növényt.
A járvány miatt betegeskednek többet a gyerekek?
Az ősz és a tél minden évben a nátha, a megfázás időszaka a gyermekeknél, de sok szülő érzi úgy, hogy az idei szezonban mintha többször lennének betegek a csemeték. Ez a koronavírus-járvány következménye lenne?
Orvosi tanácsok a pollenszezon közepén
A parlagfű-allergia tünetei felnőtt- és gyermekkorban is megjelenhetnek. Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogyan ismerhetjük fel és mivel kezelhetjük a panaszokat.
A keresztallergia pollenek közt is fennállhat
A pollen-étel keresztallergia egyre ismertebb, talán a legtöbben a parlagfű-görögdinnye kapcsán hallattak erről. Keresztallergia azonban egyes pollenek közt is fennállhat, ilyenkor az allergiateszt pozitív lehet, miközben tüneteket valójában csak az egyik növény okoz.
Parlagfű elleni védekezési lehetőségek kertjeinkben
A parlagfűvel szembeni védekezésnek két kulcsmomentuma van: egyrészt a folyamatosság, vagyis hogy egész évben ügyeljünk az újonnan megjelenő csíranövények irtására, másrészt a virágzás előtti védekezés annak érdekében, hogy ne szórhasson virágport, és ne érlelhessen termést a növény.
Nem mind parlagfű, ami annak tűnik
Számos olyan dísznövénnyel, haszonnövénnyel és más gyomnövénnyel találkozhatunk, amelyek hasonlítanak az ürömlevelű parlagfűre. Hogyan tudjuk megkülönböztetni ezeket a fajokat?
Hogyan ismerjük fel kertünkben a parlagfüvet?
A parlagfűvel szembeni házikerti védekezésnek is az az alapja, hogy időben, még virágzás előtt felismerjük a növényt. Ezzel egyrészt meggátoljuk, hogy virágzása során szórja a sokak életét megkeserítő pollenjét, másrészt egyúttal megakadályozzuk azt is, hogy magot érleljen, így a következő években kevesebb mag indulhat csírázásnak.
Már most gondoljunk rá, hogyan kezeljük parlagfű-allergiás tüneteinket
A parlagfű allergia közel kétmillió embert érint az országban. Ha ön is közéjük tartozik, érdemes már most készülnie a tünetek kezelésére. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy milyen terápia esetén van erre szükség.
Lehet-e parlagfű-allergiát parlagfűvel kezelni?
Az interneten, különböző médiumokban sok információt találhatunk, hallhatunk, ami egyrészt előnyös, hiszen több ismeretet szerezhetünk a betegségünkről és a kezeléséről. Laikusként azonban nehéz megkülönböztetni a tényeket a tévhitektől. Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa az allergiával kapcsolatos gyakori tévedéseket segített tisztázni.
Gyakran együtt jár az asztma és a reflux
Dr. Tárnok Ildikó tüdőgyógyász, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, milyen tünetek kapcsán kell arra gondolni, hogy az asztmát és a refluxot együtt szükséges kezelni.
1 2 3 4 5  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.