Parlagfűkommandót állít fel Debrecen
A zöldterületek gondozására és tisztán tartására idén a tavalyi keretnél 560 millió forinttal többet biztosít Debrecen, a városüzemeltetési és zöldterületi feladatokra együttesen 5,2 milliárd forintot fordít – közölte Balázs Ákos alpolgármester.

Parlagfűkommandót állít fel Debrecen

A civishir.hu tudósítása szerint a városi közösségi és zöldfelület fenntartási feladatokat új koncepció mentén végezi a város, ennek lényege az „egy terület – egy gazda” elv. Ez azt jelenti, hogy adott területen ugyanazon vállalkozás végzi a városi közösségi és zöldterületek köztisztasági, fenntartási feladatait, valamint a parkolók takarítását. Így könnyebb feladatok szervezése, nyomon követése és ellenőrzése. Mindezen feladatok ellátását modern informatikai megoldásokkal támogatják.

A városüzemeltetési feladatoknál a környezetbarát, elektromos meghajtású eszközöket helyezik előtérbe. A parlagfüves területek felderítését a gyomnövény azonosítására alkalmas szoftverrel ellátott drónok segítik majd. Ezen felül Debrecen városüzemeltetési cégén, a DEHUSZ Nonprofit Kft. keretein belül létrehoznak egy azonnal bevethető parlagfűkommandót. Az intézkedésektől a parlagfűpollen mennyiségének csökkenését várja az önkormányzat.

2020. 02. 12. / Forrás: civishir.hu

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.