Lovas polgárőrök segítik a parlagfüves területek felderítését
Lovas polgárőröknek tartottak gyakorlati továbbképzést Békésen.

Lovas polgárőrök segítik a parlagfüves területek felderítését

A polgárőr szolgálatot vállaló lovasok több területen tevékenykednek, például részt vesznek az eltűnt személyek felkutatásában és a határrendészeti mélységi programban, de az illegális fakitermelések és szemétlerakók, valamint a parlagfűvel szennyezett területek felderítésében is szerepet vállalnak.

Az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló gyakorlati továbbképzésen összesen tizennyolcan vettek részt – nyilatkozta a beol.hu-nak dr. Rácz Adrienn. Az Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatának elnöke elmondta, öten a békéscsabai Fényesi tanyák polgárőrséget, négyen a békési polgárőrséget képviselték, öten jöttek el Jász-Nagykun-Szolnok, ketten Hajdú-Bihar megyéből. Mellettük a készenléti rendőrség lovas alosztályától is érkeztek ketten Békésre, hogy a kölcsönösség alapján bekapcsolódjanak az oktatásba.

Dr. Rácz Adrienn közölte, hogy az OPSZ berkein belül 2012 áprilisától működik a lovas tagozat, bár már azt megelőzően is szerveződtek kisebb lovas csoportok. A tagozat megalakítása óta ugrásszerűen növekszik a lovas polgárőrök létszáma. Napjainkban már több mint kétszáz településen látnak el ilyen jellegű szolgálatot hazánkban.

2018. 10. 09. / Forrás: beol.hu

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.