Veszélyes parlagfűkészítményeket árulnak a neten
Vese- és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, lekvárok, kivonatok, melyeket parlagfű-allergia gyógyítására ajánlanak az interneten.

Veszélyes parlagfűkészítményeket árulnak a neten

Az Országos Közegészségügyi Intézet külön tájékoztatót készített, mert a tapasztalataik szerint egyre többen fordulnak olyan készítményekhez az allegiás tünetek csökkentése céljából, amelyek nagyon károsak az egészségre. Sokan nem fordulnak orvoshoz, hanem inkább internetes fórumokon keresnek maguknak tanácsokat, megoldást, így jutnak el sokan a veszélyes parlagfűkészítményekig is. Ezek a neten árult termékek lehetnek parlagfűlekvárok, kapszulák, kivonatok, cseppek, egyes fórumokon pedig az RTL Híradó riportja szerint az allergiásoknak azt tanácsolják, hogy parlagfűvel etetett kecske tejét igyák.

Szigeti Tamás osztályvezető szerint "többen akár még a parlagfű levelét is elfogyasztják", csakhogy ez rendkívül veszélyes, mert a parlagfű levele "bizonytottan vesekárosító, illetve agykárosító hatással bír".

Magyarországon 7-800 ezer ember szenved parlagfű-allergiában, és ha valaki allergiásként megpróbálja magát parlagfűvel kúrálni, akkor azzal csak rosszabbat tesz. Hasmenése lesz, vagy bedagad a torka, ha parlagfűkivonattal öblöget.

2018. 09. 08. / Forrás: hvg.hu, rtl.hu

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.