Ötezer hektár parlagfüves területet találtak
A szakemberek mintegy ötezer hektár parlagfűvel szennyezett területet találtak, a kiszabott bírság meghaladta a hatvanmillió forintot. A megelőzésben, a felderítésben és a szemléletformálásban a polgárőrök is segítenek.

Ötezer hektár parlagfüves területet találtak

Polgárőrök légi járművei is segítik a parlagfűvel szennyezett területek felderítését. Öt megyében tudják a levegőből ellenőrizni a földeket.

„Fejlett technikai eszközökkel, a siklóernyővel, a girokopterrel olyan minőségi javulást tudtunk bevonni ebbe a tevékenységbe, amely nemzetközi színvonalon is megállja az összehasonlítást” – mondta el Zámbó Péter, az Országos Polgárőr Egyesület szakmai alelnöke.

A szaktárca július elsejétől büntetheti azokat a földhasználókat, akik nem mentesítették a területeiket. Idén a parlagfűvirágzás a szokásosnál előbb kezdődött, a nagy meleg miatt az irtása sem volt mindenhol hatásos. A hatóság dolgát az is nehezítette, hogy nemcsak mezőgazdasági, de építkezési területen és vasútvonalak mentén is megjelent.

Eddig mintegy ötezer hektár parlagfüves területet találtak az országban, a kiszabott bírság meghaladta a hatvanmillió forintot.

2017. 10. 11. / Forrás: HírTV

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.