Somogy megyei a negatív csúcs
Somogyban találták meg a legnagyobb parlagfűvel fertőzött területet hazánkban. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal augusztusban és szeptemberben légi felvételeket készített. Ezeken látható az a 42 hektáros, parlagfűvel fertőzött terület, amely Somogyegres határában fekszik. A tulajdonos több milliós bírságra számíthat.

Somogy megyei a negatív csúcs

A területen pár napja még derékig ért a parlagfű. A Somogyegres mellett található földön, mintegy 42 hektáron nőtt az allergiát okozó gaz - erről számolt be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az egész országot érintő vizsgálatok során azt állapították meg, hogy a somogyi település mellett található elhanyagolt földterület a legnagyobb parlagfűvel fertőzött rész hazánkban.

A Somogy TV riporterei azt tapasztalták, hogy a területet már megtisztították gépekkel. Több helybelivel is beszéltek a zsáktelepülésen, de senki nem tudta, ki a 42 hektáros terület tulajdonosa.

2017-ben külterületen a földhivatalok eddig 2170 esetben, összesen 3829 hektár nagyságú parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel hazánkban, 467 esetben 670 hektár nagyságú parlagfűvel szennyezett terület miatt 21,8 millió forint bírságot szabtak ki a hatóságok. Belterületi parlagfű-szennyezettségért kilenc esetben szabtak ki bírságot, 6,2 millió forint összegben.

2017. 09. 14. / Forrás: Somogy TV

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.