Közterület-felügyelők figyelik Debrecenben a parlagfüves területeket
Csak mostanáig 260 bejelentést kellett kivizsgálni a cívisvárosban a parlagfű miatt. Pedig a bírság tekintélyes és még tart a parlagfűszezon.

Közterület-felügyelők figyelik Debrecenben a parlagfüves területeket

Debrecenben a közterület felügyelők július óta folyamatosan figyelik a parlagfűvel szennyezett területeket. Eddig 43 esetben találtak parlagfűvel szennyezett területet a városban.

- A közterület felügyelőknek ebben az esetben nincs bírságolási, eljárási kötelezettségük. A felügyelők az ingatlant beazonosítják, fényképfelvételeket készítenek és az ügyet átirányítják az illetékes szervnek – mondta el a dehir.hu-nak Tőzsér Gyula hatósági osztályvezető.

Nemcsak a közterület-felügyelők, a lakosság is értesítheti az önkormányzatot a parlagfüves területekről. Az új városházánál bejelentő ládát is kihelyeztek a panaszosoknak. Petrás Miklós, az önkormányzat igazgatási osztályának vállalkozási csoportvezetője azt mondta: minden bejelentés kivizsgálnak, de gyakran, mire kimennek, már eltávolítják a tulajdonosok a kártékonyt gazt. Ahol viszont nem, ott jegyzői hatáskörben úgynevezett „közérdekű védekezést” rendelnek el.

- Idén valamivel kevesebb bejelentés érkezett, mint a tavalyi év hasonló időszakában, összesen 260. Idén már hét közérdekű védekezést rendeltünk el, tavaly háromszor volt erre szükség – közölte Petrás Miklós.

Bírságot a parlagfűvel szennyezett területek tulajdonosainak a járási kormányhivatal szabhat ki. Ez 15 ezertől 5 millió forintig terjedhet. Jelenleg Debrecen belterületén öt esetben van folyamatban bírság kiszabása, aminek a várható összege 400 ezer forint.

2017.08.30. / Forrás: dehir.hu

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.