Sószobát avattak az Orbánhegyi Óvodában
Parajdi sótéglákból kirakott, változó színű háttérfényekkel hangulatossá tett sószobát alakítottak ki Budapest XII. kerületében, az Orbánhegyi Óvoda Kiss János altábornagy utcai tagóvodájában. A gyermekek egészségének megőrzését szolgáló terápiás helyiség létrejöttéhez a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány nyújtott anyagi segítséget.

Sószobát avattak az Orbánhegyi Óvodában

„A sós levegő jótékony hatása közismert, segít megelőzni a légúti betegségeket, pollenallergiákat, javítja az ellenálló-képességet” – mondta el Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a sószoba átadása alkalmából. Hozzátette: a Hegyvidéki Önkormányzat arra törekszik, hogy minden kerületi óvodában, ahol van rá hely, kialakítsanak sószobát – az Orbánhegyi Óvoda tavaly szeptemberben megnyílt Kiss János altábornagy utcai tagóvodájában szintén helyet tudtak biztosítani egy ilyen terápiás helyiségnek. Ez utóbbi létrejöttét a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány támogatta közel 1,7 millió forinttal.

„Tizenöt-húsz percet töltenek el itt a kicsik, akik a sóval feltöltött „homokozóban” játszanak, valamint az óvónőkkel verselnek, énekelnek, illetve kisebb mozgásos gyakorlatokat végeznek a légzésszám emelése érdekében” – mutatta be óvodavezető a sószobában zajló foglalkozásokat. Imrikné Krébecz Anita arról számolt be, hogy a sószoba falait parajdi sótéglákból rakták ki, mögé pedig állítható színű LED-világítás került. A színt általában a gyerekek választják ki, akik érdekes módon legtöbbször azt kérik, hogy nyugtató hatású zöld fényben derengjen a sófal.

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.