Sötétbordó riasztást adtak ki a parlagfű miatt
Negyedik fokozatú, sötétbordó riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) az Alföld keleti részére, Debrecen és Békéscsaba térségére, mert a parlagfű koncentrációja légköbméterenként elérte a 200-499 pollenszemet – közölte augusztus 29-én az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Sötétbordó riasztást adtak ki a parlagfű miatt

Az aerobiológiai monitorozási hálózat adatai szerint a Tiszántúl más részein, valamint ezzel egybefüggően a Kiskunság, illetve a Duna vonalát átlépve a Mezőföld területén, majd folytatva egészen Kaposvárig elnyúlóan harmadik fokú (bordó) riasztás van érvényben. A Mátra vidékén kívül az ország többi részén is legalább első-, illetve másodfokú a riasztás.

A parlagfűre érzékenyeknél akár súlyosabb tünetek is jelentkezhetnek, például komolyabb tüsszögési rohamok, folyamatos náthára jellemző orrfolyás, fejfájás, torokkaparás, szemgyulladás, általános fáradtság - írta az ÁNTSZ.

Az OKI előrejelzése szerint – figyelembe véve az időjárás alakulását – a parlagfű-pollenhelyzet romlásával már nem kell számolni, a következő napokban fokozatos enyhülés várható.

MTI

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.