Az allergia immunterápiával gyógyítható
Olvasónk 6 éves kislányánál tavaly ősszel diagnosztizáltak gyomnövény keverékre allergiát, s kérdésekkel fordult orvos szakértőnkhöz a tüneteket enyhítő gyógyszerszedés szükségességével, illetve az allergia gyógyíthatóságával kapcsolatban. Dr. Balogh Katalin allergológus válaszában kiemelte: a hosszú távú megoldás a légúti allergiás betegségek oki kezelése, az allergén specifikus immunterápia.

Az allergia immunterápiával gyógyítható

Tisztelt Doktornő!

Kislányom júniusban lesz 6 éves, tavaly ősszel vérvétellel történő vizsgálattal pollenallergiát diagnosztizáltak nála, a kevert gyomnövényekre allergiás (gyomnövény keverék spec.all.IgE értéke 11,84KU/L volt). A kezelőorvos az Azomyr szedését írta elő a tavasztól őszig terjedő időszakban. Az lenne a kérdésem, hogy az Azomyr szedésénél milyen mellékhatásokkal kell számolnunk (akár évekkel később jelentkezőkre is), illetve tartalmaz-e az Azomyr szteroidot? Mivel teszek jobbat a gyermeknek, ha szedi a gyógyszert, vagy ha orrsprayvel, szemcseppel, Bioptron lámpával, stb. próbáljuk meg enyhíteni a tüneteket?

A kezelőorvos szerint egész életében szednie kell gyógyszert az allergiája miatt és azt mondta, hogy az allergia nem gyógyítható. Ön sem tud semmilyen módszert a gyomnövényekre allergiás gyermekek gyógyítására?

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel:

Illésné Eszter


Tisztelt Kérdező!

Levelét olvasva számos kérdés merült fel bennem. A kevert gyomnövény pontosabb meghatározására feltétlenül szükség lenne. Nem esett szó arról, hogy a gyermek tünetei mely időszakban jelentkeznek. E nélkül lehetetlen eldönteni, hogy a lelet magyarázza e a kis beteg panaszait, vagy esetleg tovább kell keresgélni. Nem értem, miért kellene tavasztól gyógyszert ( antihisztamint) szednie a gyermeknek, mert a gyomnövények általában nyár végén virágoznak, tehát előbb nem okozhatnak panaszt.

Az Azomyr nem tartalmaz szteroidot.

Hosszú távú megoldás a légúti allergiás betegségek oki kezelése, az allergén specifikus immunterápia. Ennek során a beteg annak a kivonatát szedi, amely a panaszait kiváltotta, természetesen tisztított formában és szigorúan ellenőrzött adagban.

Üdvözlettel:

Dr Balogh Katalin

Fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.