Eső hoz enyhülést az allergiásoknak
Az elmúlt napokban a záporok és a lehűlés hatására csökkent valamennyit a pollenterhelés az országban. Ugyanakkor a tavaszi pollenszezon csúcsidőszaka még nem ért véget, és tíznél is több allergén okozhat most tüneteket - közölték az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Facebook-oldalán május 6-án.

Eső hoz enyhülést az allergiásoknak

Most az eperfafélék pollenszemeiből van a legtöbb a levegőben, de a tölgy virágporát is magas koncentrációban regisztrálták a pollencsapdákban. A platán pollenszórása kissé visszaesett ugyan, de még így is tüneteket okozó szintet mértek. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint a gyertyán és a fenyőfélék pollenszórása a legtöbb állomáson közepes, de néhol a magas szintet is elérte.

Mindenhol tüneteket okozó, közepes koncentrációban regisztrálták a dió, a bükk, a nyír, a kőris, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a fűz, a pázsitfűfélék pollenszemeit is, továbbá Zalaegerszegen a juhar, Pécsett pedig a vadgesztenye virágporát - olvasható az OKI jelentésében.

MTI

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.