Összefogás a parlagfű ellen
A "Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítvány alapítója, dr. Áder János európai parlamenti képviselő a parlagfű okozta problémák súlyosságára figyelmeztetett és közös fellépést sürgetett a 2011 májusában közzétett mozgósító levelében. A siker érdekében az alapítvány támogatására kéri az adózó polgárokat.

Összefogás a parlagfű ellen

Üdvözlöm!

Közös cselekvésre hívom Önt.

A statisztikák sajnos azt mutatják, hogy nincs ma Magyarországon olyan család, amelyet ne érintene a parlagfű okozta valamely betegség. Hazánkban minden negyedik ember szenved allergiától. A parlagfű okozta problémák ma már olyan súlyosak, hogy csak közös fellépéssel kereshetjük rá a megoldást.

Ennek érdekében hívtuk életre a "Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítványt, amelynek célja, hogy hatékony törekvéseket kezdeményezzen és támogasson. Az elmúlt években egyebek között konferenciát szerveztünk a parlagfű elleni védekezés hatékony módjairól, parlagfű-mentesítési akció keretében több millió forint értékben játszótereket adtunk át, gyermekek allergiavizsgálatát finanszíroztuk. Folyamatosan támogatjuk a sóbarlangban történő kezeléseket, több óvodában az alapítvány segítségével sószobák épültek.

A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság Immunterápiás Szekciójának szakmai együttműködésével a múlt évben gyermekek és fiatalemberek számára tettük elérhetővé az allergénspecifikus immunterápiát, jelenleg ugyanis ez az egyetlen olyan ismert orvosi kezelési forma, amely nem csupán a tüneteket, hanem a betegséget előidéző okokat is képes megszüntetni. A kezdeményezést az indokolja, hogy az Országos Egészségpénztár - szemben az európai gyakorlattal - 2005 óta semmilyen támogatást nem nyújt a terápiához.

Uniós képviselőként immár nemcsak az alapítványon keresztül, hanem az Európai Unióban is igyekszem elérni, hogy megtaláljuk a parlagfű elleni védekezés leghatékonyabb módját. Ennek érdekében a közelmúltban javaslatot tettem az Európai Parlamentben a parlagfűkutatással kapcsolatos uniós projekt életre hívására.

Ahhoz, hogy a védekezés hatékony lehessen, mindannyiunknak el kell végeznünk a feladat ránk eső részét. Önnek azt, hogy ügyel a környezetére, és elvégzi a tulajdonában lévő, parlagfűvel szennyezett - ha van ilyen - terület irtását. Nemcsak azért, mert a törvény erre kötelezi, hanem azért is, hogy óvja családját a parlagfű okozta betegségektől.

Az én feladatom pedig az, hogy politikusként itthon és az Európai Parlamentben kezdeményezzek és támogassak minden olyan törekvést, amely segít enyhíteni a bajt, segít megelőzni, hogy a parlagfű és az allergia visszafordíthatatlan folyamatként tönkretegye családjaink, gyermekeink egészségét.

A parlagfű elleni harc sikerességének záloga a közös fellépés. Hiszen közös a felelősségünk és közös a célunk is. Családjaink, gyermekeink egészsége a tét!

Amennyiben Ön is fontosnak és sürgetőnek tartja a megoldást, adója 1 százalékával is hozzájárulhat a sikerhez.

Alapítványunk adószáma: 18125153-2-41.

ÁDER JÁNOS
A FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG EURÓPAI UNIÓS KÉPVISELŐJE
A "TÉGY A PARLAGFŰ ELLEN!" KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.