Új játszóteret nyert Hernád a parlagfű-mentesítési versenyen
2011 tavaszától már egy új, korszerű és biztonságos játszótéren játszhatnak a hernádi gyerekek. A település egy négymillió forint értékű játszóteret nyert Pest Megye Önkormányzata és a „Tégy a parlagfű ellen!” Alapítvány parlagfű-mentesítési versenyén.

Új játszóteret nyert Hernád a parlagfű-mentesítési versenyen

Az új játszótér az általános iskola udvarán épül fel, de egy kis kapun keresztül az óvodások és a még kisebbek is bejuthatnak majd. Három mini játszótér van a faluban, de óriási a hernádiak öröme.

Megérdemeltük, hogy nyertünk - mondta Zsadányi Lászlóné Hernád község első embere. A polgármester asszony számításai szerint a 4200 hernádiból mintegy 1200-an vettek részt a falu parlagfű-mentesítésében. Nem volt nehéz a mozgósítás. Sőt, a polgármester asszony büszke arra, hogy nemcsak a versenyben megjelölt időszakban, hanem azt megelőzően és azt követően is szorgosan dolgoztak a hernádi emberek. Munka pedig bőven akadt, mivel Hernádon több hektáron hatalmas területeket borított a parlagfű.

Zsadányi Lászlóné meghatódva mesélte, hogy az iskolaigazgató nyakába borult, amikor megtudta, új játszótere lesz a falunak. Jelentős állomás ez az egész település életében, hiszen önerőből képtelenek lennének egy négy millió forint értékű játszótér megépítésére. Hernádon évente 50-60 gyermek születik, mintegy 180 három év alatti kisgyermek él a településen.

Pest Megye Önkormányzata és a „Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítvány 2008-ban hirdetette meg először a településeknek a parlagfű-mentesítési versenyt. Jelentkező minden évben bőven akad, hiszen a nyeremény a négy millió forint értékű játszótér nagyon vonzó a települések számára. Az ötlet jónak, az akció sikeresnek bizonyult. Nyaranta számtalan Pest megyei gyomlál, kaszál, dolgozik együtt, hogy az utcák, parkok rendezettebbek legyenek. Így minden résztvevő település bizonyos értelemben nyer a versennyel. A két győztes településen már fel is épült az új játszótér, ami a gyerekeknek, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt jelent örömöt és büszkeséget. A versenyt első évben Felsőpakony, 2009-ben Újhartyán, 2010-ben pedig Hernád nyerte meg.

Forrás: pestmegye.hu

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.