Sószoba avatás a Szent Rókus Kórházban
Megnyílt a Himalaya Sószoba a Szent Rókus Kórházban. A terápiás helyiség kialakítását az intézményt fenntartó Pest Megyei Önkormányzat és a „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítvány közösen támogatta.

Sószoba avatás a Szent Rókus Kórházban

Az allergiás panaszok csökkentésére és egyéb légúti betegségek kezelésére szolgáló sószobát alakítottak ki 2010 áprilisában a Szent Rókus Kórházban. A beruházást a „Tégy a parlafű ellen!” Közhasznú Alapítvány és a Pest Megyei Önkormányzat közösen támogatta, fele-fele arányban. A HimalaYa Sószoba átadásán köszöntőt mondott dr. Göböl Zsolt főigazgató és dr. Szűcs Lajos, az intézményt fenntartó megyei önkormányzat elnöke. A dr. Áder János, az Európai Parlament képviselője által létrehozott „Tégy a parlagfű ellen!” Közhasznú Alapítványt Tordai Józsefné dr. Petneházy Judit kuratóriumi elnök képviselte.

Tulajdonosként és üzemeltetőként a Pest Megyei Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt két évben annak érdekében, hogy a bezárástól az utolsó pillanatban megmentett Szent Rókus Kórház tevékenységét teljesen új alapokra helyezze, beleértve a hiánypótló és innovatív szolgáltatások szisztematikus fejlesztését is. E törekvés, valamint a stratégiai partnerekkel kialakított együttműködések révén olyan komplex, több lábon álló egészségügyi centrum jött létre, melynek működési hatékonysága hosszú éveken keresztül is fenntartható lesz.

„2007-ben a bezárás fenyegetett minket, amelyet csak komoly áldozatvállalással sikerült elkerülni. Jelenleg eljutottunk oda, hogy az ország egyik legnagyobb egynapos sebészete, a Plazmaferezis Centrum és további előremutató fejlesztések sorával a jövőnk megalapozott, magabiztosan tekinthetünk előre, mert sikerült lépésről-lépésre felépíteni az ehhez szükséges alapokat” – közölte a sószoba-átadási ünnepségen dr. Göböl Zsolt főigazgató.

„Gyakran el szoktam mondani, hogy ha valahol becsukódik egy ajtó, akkor kinyílik máshol” – mondta az eseményen dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke, majd megköszönte mindazok segítségét és közreműködését, akik hozzájárultak ezekhez a sikerekhez. Mint rámutatott, apró lépésnek tűnik egy ilyen beruházás, de mivel a közösség összefogásával születtek meg, ezért nagy változásokat eredményezhetnek, a jövőbe mutatnak.

A Himalaya Sószoba gyógyító-megelőző szolgáltatásával kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a Pest Megyei Önkormányzat által önként felvállalt missziók között az egyik legfontosabb a parlagfű elleni védekezés, a parlagfű által okozott környezeti és egészségügyi terhelés csökkentése, és az okozott károk enyhítése. E célkitűzés mentén a megyei önkormányzat különös gondot fordít arra, hogy a megelőzéstől kezdve az érintettek gyógyászati ellátásáig bezárólag sikerüljön érdemben javítani a jelenlegi áldatlan állapotokon, a lehetőségeihez mérten jelentősnek mondható erőforrások mozgósításával. A vállalt feladatok között nem csak az egészségügyi intézmények tevékenységének támogatása szerepel, hanem például olyan egyedi kezdeményezések támogatása is, melyek a 187 Pest megyei településen élő embereket arra ösztönzik, hogy környezetük rendben tartásával segítsenek az allergiákban szenvedők életminőségének javításán. A parlagfű kiemelt kockázatot jelent az itt élő emberek számára, a Pest Megyei Önkormányzat ennek megfelelően az összes lehetséges módon kész reagálni a problémára.

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.