Játszóteret és óvodát adtak át Újhartyánban
Nagy volt a boldogság Pest megye egyik legősibb községében, Újhartyánban. A hozzávetőleg háromezer lelket számláló település ugyanis leleményességének és a lakók összefogásának köszönhetően egy négymillió forint értékű játszótérrel gazdagodott a Pest Megyei Önkormányzat és a "Tégy a parlagfű ellen" alapítvány által meghirdetett versenyen - írta a Napvilág.Net Kulturális Hírportál és Online Magazin.

A versenyen - amely tulajdonképpen egy nagyszabású gyommentesítési akció volt - az újhartyániak bizonyultak a legsikeresebbnek, így a múlt hónap végén ők örülhettek az új játszótérnek, melyet a megyei önkormányzat és az alapítvány fele-fele arányban finanszíroz.

Az átadó ünnepségen Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy Pest megyében hat éve működik a parlagfű-mentesítési verseny a települések között, az utóbbi három évben pedig a megyei önkormányzat a "Tégy a parlagfű ellen" alapítvánnyal is együttműködik.

Az alapítvány célja az allergizáló növények szaporodásának és elterjedésének visszaszorítása, az ehhez szükséges regionális modellek kidolgozása, valamint a mentesítés koordinálása a helyi önkormányzatokkal és szakhatóságokkal együttműködve. Az átadó ünnepségen dr. Áder János, a "Tégy a parlagfű ellen!" Közhasznú Alapítvány alapítója - hangsúlyozva munkájuk fontosságát - felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon minden negyedik ember szenved az allergiától és az ország területéből kétmegyényi részt borít be a parlagfű.

A játszótér átadása után került sor az új 180 férőhelyes Német Nemzetiségi Óvoda átadására, ahol többek között tornaszobát, fejlesztőszobát, orvosi szobát és sószobát is alakítottak ki a gyermekek számára.

Forrás: napvilag.net

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.