Futással a parlagfű ellen
A "Tégy a parlagfű ellen!" közhasznú alapítvány futó/gyaloglónapot szervez vasárnap a Margitszigeti Atlétikai Centrumban - olvasható a Telesport honlapján.


Az alapítvány rendezvényével a parlagfű veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet. A délelőtt fél tizenegykor kezdődő eseményen Monspart Sarolta világbajnok tájfutó látja el szakmai tanácsokkal az érdeklődőket, Balogh Katalin allergológus szakorvos pedig légzésfunkció-vizsgálatot végez és orvosi szaktanácsokat ad munkatársaival. 
A csaknem három éve létrejött "Tégy a Parlagfű ellen!" alapítvány idén konferenciákat szerevezett annak érdekében, hogy minél többen értesüljenek az allergiával kapcsolatos kezelési módokról, új kutatási eredményekről, valamint karitatív tevékenysége keretében biztosított gyermekeknek ingyenes kúrát a Gellért-fürdő sóbarlangjában.
Az utóbbi évtizedekben ugrásszerűen megemelkedett az allergiások száma. A magyar lakosság ötöde szenved ettől a betegségtől. Az első tünetek leggyakrabban gyermek- vagy fiatal felnőttkorban kezdődnek, de bármely életszakaszban (akár 60-70 éves korban is) felléphetnek.

(mti)

Forrás

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.