Fuss vagy gyalogolj velünk, és tégy a parlagfű ellen!
2008. október 12-én délelőtt 10 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban gyülekezünk, majd futással és gyaloglással hívjuk fel a figyelmet arra, hogy tenni kell a parlagfű ellen.

Fuss vagy gyalogolj velünk, és tégy a parlagfű ellen!

Futhatnak és gyalogolhatnak mindazok, akik szeretnek futni. Futhatnak és gyalogolhatnak mindazok, akik meg akarják mutatni: allergiával is lehet futni. Futhatnak és gyalogolhatnak mindazok, akik így akarják felhívni a figyelmet a parlagfű veszélyeire. Szakmai tanácsokkal Monspart Sarolta világbajnok tájfutó látja el a résztvevőket.

A „Tégy a parlagfű ellen!” közhasznú alapítvány célja az allergizáló növények szaporodásának és elterjedésének visszaszorítása.

Támogatja a megfelelő életminőséghez szükséges környezeti állapot megőrzését. Segít hozzájutni a parlagfűvel, tágabban az allergiás megbetegedésekkel kapcsolatos ismeretekhez.

Eperjes Károly színművész

Az ember nem tud rendesen aludni. Fölkelek éjjel kétóránként, mert megtelik, ki kell fújni, besprézni, kitisztítani, visszafeküdni. Néha sikerül visszafeküdni, de amikor dömping van, akkor nagyon nehéz. A színészek közt is téma a parlagfűallergia, megbeszélik a tapasztalatokat: Te most mit szedsz? Hol tartasz? Az már nem jó, annál már újabb is van. Próbáltad már ezt?

Monspart Sarolta világbajnok tájfutó

Ha kaptunk az élettől egy pofont, mint én a sánta lábamat a kullancs-betegségtől, vagy allergiásak leszünk, akkor kicsit küzdőképesebben állunk hozzá a világhoz, mint azok, akik nem kaptak ilyen pofont. Egyre gyakrabban hallani, hogy 40 és 50 éves kor után jelentkezett először az allergia. Mégis sokan jönnek futni, gyalogolni.

Bernard Clot kutató

Az elmúlt években jelentős médiakampány is folyt Svájcban, így sokan értesülhettek a parlagfűveszélyről. Ők most mind földre szegezett tekintettel vadászhatnak a parlagfűre. Nálunk mindenki büszke a saját kertjére. Ha tehát a gyom felbukkan, nincs sok esélye.

www.tegyaparlagfuellen.hu

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.