Áder János: a Kárpát-medence a parlagfű „epicentruma” lett
Áder János köztársasági elnök a fenntarthatósági kérdések mellett a parlagfűproblémáról is beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Áder János: a Kárpát-medence a parlagfű „epicentruma” lett

A Kossuth Rádióban tíz héten keresztül, szerdánként beszélgetést hallhatnak Áder János köztársasági elnökkel a klímaváltozásról, a közelgő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expo kapcsán. Az Expót és Világtalálkozót a köztársasági elnök fővédnöksége mellett november 29. és december 5. között rendezik meg a Hungexpo területén.

Az államfő az október 27-i beszélgetés során egyebek mellett az invazív fajokról is szólt. Kitért rá, hogy a parlagfű körülbelül száz éve jelent meg Magyarországon, az Amerikai Egyesült Államokból, fertőzött gabonaszállítmányokkal került hozzánk. A Kárpát-medence – mivel itt nincs természetes ellensége, kórokozója – különösen kedvező számára, ezért ez a térség a parlagfű „epicentruma” lett.

„Rendkívül erőszakosan terjedő növény, nem is védekeztünk ellene elég eredményesen, hatásosan” – mondta Áder János. Hozzátette: ha most összeadnánk a parlagfűvel fertőzött területeket Magyarországon, akkor az két megyényi területet borítana be.

2021. 10. 27. / Forrás: Kossuth Rádió, MTI

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.