A Parlagfű Bejelentő Rendszer már mobilalkalmazásként is elérhető
Elkészült a lakossági bejelentések kezelésének megkönnyítése céljából létrejött Parlagfű Bejelentő Rendszer mobilalkalmazása, amit bárki letölthet az Android- és IOs-rendszerű okostelefonjára.

A Parlagfű Bejelentő Rendszer már mobilalkalmazásként is elérhető

A Parlagfű Bejelentő Rendszer a parlagfüves területek felderítése, valamint a lakossági bejelentések kezelésének megkönnyítése érdekében jött létre. A rendszer célja a hatósági eljárásban közreműködő szervezetek és a lakosság közötti információáramlás hatékonyabbá tétele. A bejelentések közvetlenül az ellenőrzésre jogosult illetékes hatóságokhoz jutnak el, mellyel biztosíthatóvá válik a hatósági intézkedések gyors és zökkenőmentes lebonyolítása.

A bejelentőrendszer már nemcsak internetes weboldalon keresztül érhető el. 2021 szeptemberétől a Parlagfű Bejelentő Rendszer mobilalkalmazás formájában, Android- és IOs-rendszerrel rendelkező okostelefonokra is letölthető. 
Az alkalmazás elérhető a Parlagfű Bejelentő Rendszer kezdőoldalán (https://pbr.nebih.gov.hu/), az „Applikáció letöltése” gombra kattintva. Android operációs rendszerű telefonok esetében az applikáció a Nébih Navigátoron keresztül érhető el. IOs rendszerű telefonon a letöltés-gomb az App Store-ba navigál.

A mobilalkalmazás az online bejelentő rendszerhez hasonlóan működik. Az itt található tartalmak (médiagyűjtemény, hírek, jogszabályok, elérhetőségek, tájékoztató anyagok a parlagfűről stb.) regisztráció nélkül, szabadon elérhetőek, azonban egy parlagfűvel fertőzött terület bejelentéséhez előzetes regisztrációra van szükség. Ha viszont a weboldalon már megtörtént a regisztráció, az ott megadott adatokkal (e-mail cím és jelszó) be lehet jelentkezni a mobil alkalmazásba is, tehát nem szükséges egy külön profilt létrehozni a mobil felületen.

Lehetőség van arra, hogy bejelentőként e-mailben vagy telefonon visszajelzés kapjunk az ügy státuszváltozásairól, illetve, hogy bejelentésünket az esetlegesen megindult eljárás során anonim módon kezelje az eljáró hatóság. A szervek munkáját nagymértékben segíti, ha képeket is csatolunk a bejelentéshez, illetve röviden leírjuk még a területtel kapcsolatos hasznos tudnivalókat (például a parlagfű már 1 méter magas, évek óta visszatérő problémáról van szó, esetleg hulladékkal is szennyezett a terület).

2021. 09. 10. / Forrás: Nébih

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.