Több mint ezer hektár fertőzött területet azonosítottak
Külterületen – ahol a kormányhivatal az illetékes hatóság – augusztus 13-ig 978 helyszíni ellenőrzés történt, ebből 683 terület, azaz 1004 hektár bizonyult parlagfűvel fertőzöttnek. A fertőzött földeken eddig 173 terület, azaz 218 hektár esetében rendeltek el közérdekű védekezést – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Több mint ezer hektár fertőzött területet azonosítottak

A Nébih közölte, hogy az állami – erdészeti, vízügyi, vasúti, önkormányzati – területeken alapjában véve folyamatosnak mondható a parlagfű-mentesítés, bár ez nem minden esetben valósul meg maradéktalanul. Elmondták: idén a Parlagfű-bejelentő rendszeren keresztül több elhanyagolt önkormányzati területet jelentettek az illetékes hatóságoknak.

Kiderült, hogy a legtöbb helyszíni ellenőrzést Csongrád-Csanád és Pest megyében végezték. A legtöbb lakossági bejelentés külterületre vonatkozóan Pest megyében érkezett.

A fővárossal kapcsolatban kifejtették: Budapesten – belterületen – kisebb a zöldfelület aránya, ezért kevesebb bejelentés történik. Belterületeken inkább az egyéb gyommal fertőzött, gazos területek, elhagyott kertek, szőlők, műveléssel felhagyott területek elgyomosodása a jellemző.

2020. 08. 15. / Forrás: Magyar Nemzet

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.