Parlagfüles-kampány indult Budán
Budapest II. kerületének önkormányzata a jarokelo.hu csapatával közösen vesz részt a parlagfüves területek felderítésében és felszámolásában.

Parlagfüles-kampány indult Budán

A parlagfű miatti allergia sokakat kínoz nyaranta. A probléma mértékét nehéz lenne túlbecsülni: hazánkban minden ötödik ember allergiás valamilyen mértékben erre a gyomnövényre.

Ez a növény rendkívül agresszíven terjeszkedik, igénytelen, könnyen teret foglal bármilyen szabadon hagyott földterületen. Magán- és közterületen is megtalálható, ráadásul minél tovább marad meg valahol, annál nagyobb gondokat okoz.

Az idei évtől a II. kerületi önkormányzat közösen dolgozik a Járókelő Közhasznú Egyesülettel a parlagfű-mentesítés minél hatékonyabb megszervezésén.

A jarokelo.hu-n az egyesület csapatával közvetlen csatornát nyitottak az önkormányzat felé. Így ha a II. kerületben bárki bárhol parlagfüvet talál, azt immáron közvetlenül a Járókelő felületein is bejelentheti felénk, az önkormányzat illetékesei pedig azonnal intézkednek.

Idén nyáron tehát már a Járókelőn, a parlagfules@masodikkerulet.hu email címen, illetve az önkormányzat megszokott elérhetőségein is lehet jelenteni a II. kerületben észlelt parlagfüves területeket.

A II. kerületben jelentős hagyománya van a közösségi együttműködésnek ezen a területen. A mai napig megtalálhatók számos ház kapuján a sok éve elindított „Parlagfűmentes ház” akció matricái, ahogy a gyomnövény elleni küzdelem kabalafigurája, Parlagfüles is fel-felbukkan a kerületben.

2020. 07. 05. / Forrás: Budapest Főváros II. kerület Önkormányzata

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.