Egyre nő az allergiások és az asztmások száma
El kell-e viselnie a lakosságnak, hogy rendkívül magas parlagfű-fertőzöttség és pollenszám miatt fog szenvedni 2020-ban, egyre nő az allergiások száma és egyre többen lesznek asztmások – teszi fel a kérdést a Parlagfűpollen No Egyesület közleményében, amit az MTI-hez juttattak el.

Egyre nő az allergiások és az asztmások száma

Az egyesület levélben fordult a kormányhoz az allergiások védelme miatt, úgy látják, az ellenőrzésekkel megbízott hatóságok maximálisan ellenérdekeltek a parlagfüves területekkel kapcsolatos feladataik végrehajtásában, és munkájuk számonkérése sem valósul meg.

„A földhivatalok és önkormányzatok által hivatalból felmért területek száma drámaian alacsony. A Nébih által működtetett Parlagfű Bejelentő Rendszerre továbbított, hiánytalan és fotóval dokumentált lakossági bejelentések zöme nem vezet mentesítéshez, sőt gyakran (jogszabályt sértve) válasz sem érkezik. Az sem derül ki, hogy a növényvédelmi bírság minden esetben kiszabásra kerül-e.”

A kormány válaszában megnyugtatni szándékozta az egyesületet, de ez nem járt sikerrel: szerintük „borítékolható, hogy idén is el fogja önteni a parlagfűpollen az országot”.

2020.06.20. / Forrás: Pesti Hírlap, MTI

© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.