Pollenjelentés - 2012. 32. hét
Az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózatának jelentése

A 32. héten hétfőn az előző hétvégéhez képest kis mértékben alacsonyabb volt a pollenterhelés, hét közepén megemelkedett, HÉTVÉGÉRE ismét kissé lecsökkent.

A PARLAGFŰ pollenkoncentrációja országos átlagban a hét nagy részében közepes volt, sőt kedden elérte a magas szintet is. A héten minden állomáson monitoroztak már tüneteket okozó koncentrációt, sőt a legtöbb helyen egy vagy néhány napon, illetve Nyíregyházán egész héten magas szintet mértek, Szekszárdon és Szolnokon pedig kedden a parlagfű mennyisége nagyon magas szintet ért el.

A csalánfélék virágporát a legtöbb városban a hét nagyobb részében magas koncentrációban regisztrálták, a kender és az üröm pollenkoncentrációja is a legtöbb helyen magas volt, sőt a kenderé Szolnokon és Salgótarjánban, az ürömé pedig Nyíregyházán és Miskolcon a nagyon magas szintet is elérte.

Tüneteket okozó közepes koncentrációban volt jelen a legtöbb városban a libatopfélék virágpora, a pázsitfűféléké Szegeden, Nyíregyházán és Győrött, illetve az útifűé Szombathelyen és Zalaegerszegen.

Alacsony koncentrációban jelen volt még a csapdákban a lórom és az ernyősvirágzatúak virágpora is.