Új játszótér épül Hernádon
2011 tavaszától új, korszerű és biztonságos játszótéren játszhatnak a hernádi gyerekek. A település egy négymillió forint értékű játszóteret nyert Pest Megye Önkormányzata és a „Tégy a parlagfű ellen!” Alapítvány parlagfű-mentesítési versenyén

Az OrientPress Hírügynökség beszámolója szerint jentős állomás ez az egész település életében, hiszen önerőből képtelenek lennének egy négy millió forint értékű játszótér megépítésére. Hernádon évente 50-60 gyermek születik, mintegy 180 három év alatti kisgyermek él a községben.

Pest Megye Önkormányzata és a „Tégy a parlagfű ellen' Közhasznú Alapítvány 2008-ban hirdetette meg először a településeknek a parlagfű-mentesítési versenyt. Jelentkező minden évben bőven akad, hiszen a nyeremény a négy millió forint értékű játszótér nagyon vonzó a települések számára. Az ötlet jónak, az akció sikeresnek bizonyult. Nyaranta számtalan pest megyei gyomlál, kaszál, dolgozik együtt, hogy az utcák, parkok rendezettebbek legyenek. Így minden résztvevő település bizonyos értelemben nyer a versennyel. Két győztes településen már fel is épült az új játszótér, ami a gyerekeknek, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt jelent örömöt és büszkeséget. A versenyt első évben Felsőpakony, 2009-ben Újhartyán, 2010-ben pedig Hernád nyerte meg.