Szenvedünk a parlagfűtől, pedig tehetnénk ellene
Hazánkban már minden negyedik ember életét megkeseríti valamilyen légúti allergia, közülük a legtöbben – közel kétmillióan – parlagfű-allergiával küzdenek. Annak ellenére, hogy ilyen sokan szenvedünk az agresszívan terjedő parlagfű pollenjeitől, kevesen teszünk ellene, pedig már azzal is jelentős eredményeket lehetne elérni, ha az adónk 1%-ával többen támogatnánk a gyomnövény visszaszorításáért harcoló szervezetek munkáját.

Szenvedünk a parlagfűtől, pedig tehetnénk ellene

„Sokan panaszkodnak arra, hogy allergiásak a parlagfűre, s ez ellen az állam, a kormány nem tesz semmit. Ám amikor a személyi jövedelemadó 1%-át felajánlhatnánk valamelyik parlagfű-mentesítéssel foglalkozó szervezetnek, nagyon sokan nem töltjük ki az adóbevallás során azt a kis papírt, amivel támogathatnánk a civilek programjait” – hívta fel a figyelmet dr. Áder János, aki az Európa Parlament képviselőjeként, illetve a „Tégy a parlagfű ellen” Közhasznú Alapítvány alapítójaként élharcosává vált a parlagfű elleni küzdelemnek.

A „Tégy a parlagfű ellen” Közhasznú Alapítvány az adózók 1%-os felajánlásaiból a parlagfű-irtást, az ezzel kapcsolatos iskolai szemléletformálást, továbbá a parlagfű-allergiások gyógyulását segíti évek óta – jelenleg is zajló programjában oktatási és egészségügyi intézmények számára nyújt támogatást sószobák kialakításához, melyek kedvező terápiás hatásával csökkenthetők a betegek allergiás tünetei.

A „Tégy a parlagfű ellen” Közhasznú Alapítvány adószáma: 18125153-2-41