Játszótér parlagfűírtásért
Felújított játszótérrel gazdagodott Felsőpakony, miután a település első helyen végzett a "Tégy a parlagfű ellen" Közhasznú Alapítvány és a Pest Megyei Közgyűlés által tavaly júniusban megrendezett parlagfűmentesítő versenyen.

Játszótér parlagfűírtásért

A játszóteret tegnap ünnepélyes keretek között az alapítványt képviselő Áder János, valamint dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke adta át Kempf Károly Ignác alpolgármesternek és a településen élő gyerekeknek.

Áder János az átadáskor emlékeztetett arra, hogy Magyarországon minden negyedik ember szenved az allergiától, és a betegek hetven százaléka a parlagfűtől. Ha összeadnánk a szennyezett országrészeket, kétmegyényi területet borítana el a parlagfű. A közös cselekvés enyhítheti a parlagfű okozta károkat. Ezt hangsúlyozva Áder János úgy vélte: Felsőpakony a közösségi összefogás jelképe lehet, hiszen az ott élők közül több mint ezren vettek részt a versenyen.

Miután a gyerekek birtokba vették a játszóteret, Kempf Károly Ignác alpolgármester elárulta, hogy a parlagfűírtásban a játszótér felújításának lehetősége mellett a közösség életminőségéért való tenni akarás jelentette a fő motivációt.

A játszótér felújítását az Alapítvány és a Pest Megyei Közgyűlés 2-2 millió forinttal támogatta.