A pollenallergia egész évben kínozhat
Egyre gyakoribb, hogy egész évben megmaradnak az allergiás tünetek a pollenallergiás betegeknél.
Az immunterápia a földimogyoró-allergiásoknak is segíthet
Egyre többen tudják, hogy az immunterápiával számos esetben kiválóan gyógyíthatók a légúti allergiák, köztük a hazánkban leggyakrabban előforduló parlagfű-allergia. Ám a módszer más allergének esetében is alkalmazható: egy amerikai kutatás szerint a terápiával akár a földimogyoró fogyasztása során jelentkező tünetek is megszűntethetők.
Egyszerű náthától is fájhat a fül
A középfül-gyulladás okozója lehet vírus, vagy baktérium. A fertőzés forrása gyakran más betegség, például nátha, influenza, vagy allergia, amely az orrjáratok és a torok duzzanatát okozza. A tünetekről és a kezelésről dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.
Házi kedvenceink is szenvednek a parlagfűtől
Az Amerikai Egyesült Államokban is komoly gondot okoz a parlagfű terjedése. Ennek kapcsán érdekes riportot tett közzé a kcrg.com, amely szerint a magas pollenkoncentráció házi kedvenceinknél is súlyos allergiás tüneteket idézhet elő.
Ismerd meg az ellenséged - érdekességek a parlagfűről
Ismeretterjesztő sorozatunk első részében a parlagfű történetével foglalkoztunk, ezúttal az amerikai bennszülöttek, javasemberek praktikáit mutatjuk be. Lázcsillapításra, fertőtlenítésre, hasi fájdalmak kezelésére is használható a sokfelé megtalálható, szívós növény?
Ismerd meg az ellenséged - érdekességek a parlagfűről
Weboldalunkon sok mindent megtudhatnak a parlagfű káros hatásairól, arról, hogyan védekezzünk ellene, kik és milyen módon igyekeznek felszámolni ezt a kártékony növényt. De ismeri a parlagfű történetét, hasznosításának korábbi formáit? Cikksorozatunk első részében ennek jártunk utána.
Parlagfű helyzetkép: közel 1,5 millió allergiás beteg
A parlagfű pollenszórásának csúcsidőszakában a lakosság egyre nagyobb része tapasztalja az allergiás tünetek jelentkezését. Dr. Balogh Katalin szerint a védekezés kulcsa - a parlagfű irtás mellett – a jól beállított tüneti kezelés, vagy a tartós megoldást nyújtó immunterápia.
A cumi a kulcs az allergia megfékezésében?
Egy friss tanulmányból választ kaphatunk az évek óta húzódó vitás kérdésre: mihez kezdjünk a földre hullott cumival? Svéd kutatók szerint a legjobb, ha saját magunk tisztítjuk meg helyben, a szülők nyálában lévő mikrobák pedig még az allergia megelőzésében is segíthetnek.
Az allergiás reakciók koraszüléshez is vezethetnek
Sokan úgy gondolják, az allergia mindössze azzal jár, hogy a benne szenvedő, tüsszög, prüsszköl, könnyezik, ha kirándulni megy. Azonban ennél sokkal súlyosabb következményei is lehetnek az allergiás megbetegedéseknek, amely hazánkban a WHO jelentése szerint több mint 2 millió, világszerte pedig mintegy 400 millió embert érint.
Az allergia növeli a depresszió valószínűségét
Kutatók szerint a szezonális allergia olyannyira rossz hatással van az érintettek hangulatára, hogy még a depresszió valószínűségét is növeli.
Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Következő
© 2008 Tégy a parlagfű ellen!
Impresszum Kapcsolat Adatvédelem
Created by: PRAE.HU Kft.